Jelenlegi hely

Élő adventi kalendáriumok nyílnak az ország számos pontján

Élő adventi kalendárium ablakok nyílnak az ország számos településén december 1-jén, minden nap egy újonnan kivilágított, feldíszített ablak nyílik az adventi kalendárium mintájára, egészen december 24-ig, Szentestéig. 

Országszerte egyre több helyen él ez a kezdeményezés, jelenleg 145 település vesz részt ablakaival az Élő adventi kalendáriumban. Az ablakdíszítő vállalja, hogy a választott vagy kisorsolt naptári naptól feldíszíti, jól láthatón feltünteti a számot, kivilágítja az ablakát Szentestéig.

A helyi szervezők minden reggel közzéteszik, hogy az újonnan kinyíló ablak melyik utcában található. Ez általában Facebook csoportban vagy eseményben követhető. A megtalált ablakokat bárki megnézheti, lefotózhatja, családi fotót készíthet, beküldheti a szervezőknek. 

2014-től díszítik Kópházán osztrák mintára a családi házak vagy intézmények ablakait. Esténként összegyűltek kicsik és nagyok az aznapi kalendáriumi ablak előtt. 

A házigazda egy karácsonyi történettel vagy verssel fogadja a látogatókat, beszélgetnek, sütiznek. A helyi plébános atya felolvas a Szentírásból, és megáldja a feldíszített adventi ablakot. 

Solymáron 2016-ban nyíltak a Világító adventi kelendárium ablakai, innen növekedett országossá a kezdeményezés. Itt már egy napra több ablakot is nyitnak, akkora sikere van az évről évre kinyíló ablakoknak. 

Itt található a solymári csoport, ahova szervezőként, díszítőként csatlakozhatsz tippekért. Ezen a listán és a térképen tudod megnézni, van-e a lakhelyeden már szervezés.

Ha nem találsz, de szeretnél szervezni élő adventi kalendáriumot, a solymári közösségi csoportban ötleteket, segítséget kaphatsz a szervezéshez. Még van pár nap december 1-ig, sikerülhet!

Az adventi időszakban az ablak díszítők és a keresők is naponta átérezhetik az ünnepre való készülődés izgalmát, élményét.

Áldott, várakozással teli ünnepi készülődést kívánok mindenkinek!

- Monorimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Családi pótlék utalása 2021-ben - itt vannak a pontos dátumok és az összegek

Családi pótlék utalása 2021-ben - itt vannak a pontos dátumok és az összegek

Mely napokon kapjuk kézhez a családi pótlékot? A hivatalos folyósítási dátumok és a családi pótlék összege 2021-ben.
Mindenki hazudik – Tényleg az vagy, amire klikkelsz?

Mindenki hazudik – Tényleg az vagy, amire klikkelsz?

A „Mindenki hazudik” című könyv szerzője szerint a Google-kereséseink sokkal reálisabb képet mutatnak rólunk, mint például a közösségi oldalakon megjelent posztjaink, hiszen itt olyan dolgokat is megvallunk, amiket különben sehol, senkinek máshol. Tudtad, hogy az algoritmusok jobban ismernek téged, mint te magadat?                                 
3 módszer, amivel kordában tarthatod a szülői szorongást

3 módszer, amivel kordában tarthatod a szülői szorongást

Jó, kimondom: kifejezetten szorongó alkat vagyok. Ha éppen nincs semmi különösebb, amin lehet aggódni, akkor biztos lehet benne mindenki, hogy pár órán belül találok valamit, amin a családommal együtt tudunk forgolódni. Mióta gyerekeim vannak, bevallom őszintén, nincs is túl nehéz dolgom. Anyaként mi mást is lehet csinálni, mint lépten-nyomon valami miatt aggódni? :)
Indul a 2021-es lakásfelújítási támogatás programja. Bele mersz vágni?

Indul a 2021-es lakásfelújítási támogatás programja. Bele mersz vágni?

Újdonság az államilag támogatot lakásfelújítás, nem csoda, ha rengeteg a kérdés. Körbejártuk a témát, ki, hogyan és mikor jogosult az igénylésre. Elő a számológépet, laptopot, papírt, és indulhat a tervezgetés!

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére