Jelenlegi hely

Blaskó Anna

Az ingyenes online tanácsadás szünetel!
 

2006-ban szereztem meg a közgazdász és 2007-ben a szociológus diplomámat. Előtte 5 évig azt tanultam, hogy hogyan látja a világot egy humánerőforrás menedzser és egy szervezet- és munkaszociológus.

Több, mint 10 év multinacionális vállalatnál szerzett tapasztalatom van különböző humánerőforrás menedzsment területeken: toborzásban, kiválasztásban, munkajogi kérdésekben, kompenzációban, szervezeti átalakításokban, belső tréneri és moderátori tevékenységekben, szervezetfejlesztésben, változásmenedzselésben, munkavállalói elköteleződésben, vezetői tanácsadásban és motivációban.

Finoman szólva is arcon csapott a váltás, amikor a magánéleti és munkahelyi nagy pörgésből, ahol minden csak rólam és a cégről szólt, „hirtelen” (mert nekem nem sok mindenre volt elég a 9 hónap, csak arra, hogy megnőjek és életet adjak) otthon találtam magam egy korábban még sose látott nagy igényű despotával. Ahogy teltek a hónapok és egyre tisztábban kezdtem látni, hogy mi is történt, és hogy közel sem vagyok egyedi helyzetben, elhatároztam, hogy mozgósítom magam és szeretnék támogatást nyújtani nőtársaimnak. 

Ezért lettem akkreditált coach.

Mindig is foglalkoztatott a nők munkaerő-piaci és társadalmi helyzete. Az hogy, hogyan tud egy nő karriert építeni és mellette ellátni „klasszikus” feladatait is. Ma az esélyek egyenlősége vagy éppen egyenlőtlensége miatt óriási dilemma előtt áll és rengeteg kérdésre kell, hogy tudja a választ egy nő a munka és magánélet (gyermekvállalás és nevelés, párkapcsolat) kérdéskörében. Egy nő életében az egyik legnagyobb változás az, amikor megszületik a gyermeke. Ugyanakkor ezzel korántsem vagyunk tisztában. Ilyenkor szinte mindenki saját maga árnyéka - ideális esetben csak az első időkben-, márpedig egy család életének boldogsága az anya boldogságától nagy részben függ. Kicsit megfordítva szlogent: „Ami jó a mamának, a jó a babának”.

Tapasztalataim megosztásával és tanácsaimmal szeretnék segíteni minden dilemmák között lévő nőnek, hogy megbecsült munkaerő és elégedett, kiegyensúlyozott anya és nő lehessen.

Témák, amivel hozzám fordulhattok:

Munka:
 • álláskeresés
 • munkajog (mi jár és mi nem)
 • állásinterjú
 • diszkrimináció
 • munkerő-piaci reintegráció
 • kismamaság a munkavilágában
 • visszatérés a munkába
 • karriertervek, újratervezés

Magánélet:

 • gyereknevelés
 • anyaság
 • család, háztartás
 • ételallergia (tapasztalat megosztás)
 • időgazdálkodás, szervezés
 • elakadások
 • párkapcsolat
 • életszerepek közötti egyensúly megtartása, megtalálása
 • én kép előtte és utána
 • újrakezdés, újratervezés

Elérhetőségem:

veroanna@gmail.com

Hozzászólások

Tisztelt Blaskó Anna! 

 

Segítséget szeretnék Öntől kérni vállalkozás beindításához. 

Szeretnék egy vállalkozást indítani. Budapesten bérnővérként dolgoztam egy kft nek. Én is egy olyan céget szeretnék alapítani, ami nővéreket közvetít ki olyan egészségügyi intézmények osztályaira ahol épp nővérhiány van. Ahhoz hogy megalapítsam a céget, először felszeretném mérni az igényt, de sajnos a kórházigazgatóknak árat nem tudok mondani. Ön szerint mennyit kell kérnem egy ember után? Én napi bejelentéssel dolgoztam a cégnek. 11 ezer Ft ot kaptam/ nap 12 órába, függetlenül hétköznap, hétvége, ünnepnapok. Természetesen lehetett főállásban is a cégnek dolgozni. 

A kérdés az, hogy mennyit kérhetnék a hozzám teljes állásba bejelentett dolgozó után úgy, hogy a dolgozó után a járulékokat illetve az utána való könyvelési díjat és egyéb díjakat  kitudjam fizetni és nyereséges legyen a cég és természetesen a kórháznak is megérje. 

 

Válaszát előre is köszönöm! 

Tisztelettel: Hordósi Eszter

Kedves Eszter,
A kérdésével érdemes lenne egy könyvelőt megkeresnie, ő tud majd abban eligazítást adni, hogy milyen terhei vannak egy ilyen vállalkozásnak, beleértve a humán költségeket is.

Üdvözlettel,
Blaskó Anna

Kedves Eszter,
A kérdésével érdemes lenne egy könyvelőt megkeresnie, ő tud majd abban eligazítást adni, hogy milyen terhei vannak egy ilyen vállalkozásnak, beleértve a humán költségeket is.

Üdvözlettel,
Blaskó Anna

Kedves Anna.

Most március végén lejár a gyesem. Bíztunk benne,hogy addig összejön a 3. babónk de sajnos nem. Ha összejött volna,a munkahelyem visszsvett volna tp-re, és mindrn indult volna elölről. Így viszont visszs kéne mennem dolgozni. Oda nem szeretnék. Stresszes, ideges állás. Rugalmatlan beosztás, abszolút nem gyerekbarát. Sajnos nekem a hajnali kezdés nem megy,reggel nincs segítségem a gyerekekkel. A főnök persze ezt nem tolerálja. Olyan kérdésem lenne, ha lejár a gyesem, ami fiz.nélküli szabadság ugye, utána kérvényezhető-e még fiz.nélküli szabadság? Mindenképp szeretnénk babát,de ha elmegyek máshova dolgozni,akkor a szolg.időm kezdődik elölről,és 1 év munkaviszonynak meg kell lennie,hogy csedet és gyedet kapjak. 

Tud-e nekem erre választ adni vagy inkább jogi személytől próbálkozzak kérdezni?

Köszönöm.

Gné Andi

Kedves Andi!

GYES után elvileg kérhető fizetés nélküli szabadság, de nem köteles a munkáltató megadni azt és általában nem is szokták bevállalni.

Érdemes végiggondolni azt, hogy van-e értelme felmondani, vagy átmenetileg vállalható és megoldható mégis a munkába állás. Majd utána onnan tud táppénzre menni - ha orvosa indokoltnak tartja ezt - a terhesség alatt. Addig is kapná a fizetését.

Megoldás lehet még, ha van olyan vállalkozás a környezetében, amelyhez bejelntett jogviszonyban csatlakozni tud, mert akkor a biztosítási jogviszonya folyamatos marad és jogosult lesz a CSED-re. De ez egy költségesebb megoldás.

Ha új helyre megy, akkor nem kezdődik teljesen előről a napok gyűjtése. A szülést megelőző két évben kell 365 nappal rendelkeznie és a szülés idején is biztosítottnak lennie, vagy a szülés időpontjának a

 - biztosítás megszünését követő 42 napon belül, 

- vagy a biztosítás megszűnését követően 42 napon túl a baleseti táppénz folyósításának ideje alatt, 

- vagy a folyósítás megszűnését követő 28 napon belül be kell következnie.

 Ez azonban elég nehezen ütemezhető.

A munkavégzésre vonatkozó jogi szabályok csak a gyermek 3 éves koráig kedveznek az anyáknak, utána jogilag nem köteles a munkáltató kedvezni az anyáknak.
 

Ha számszerűen pontosabb információt szeretne kapni, akkor javaslom, hogy keressen fel egy TB szakértőt, vele a konkrét számok és időpontok alaján tudnak majd kalkulálni az általam vázolt lehetőségre (is).
Minden jót és üdvözlettel,

Blaskó Anna

Üdvözlöm! A kerdesem a következő lenne: 2015 júniusában született a kisfiam. Utána 2016 októbertől visszamentem gyed mellett 4 órában dolgozni a munkahelyemre. Akkor kivettem az addigi szabijaimat.

2017 július végén visszamentem gyesre bizonyos okok miatt- mivel felmondani nem akartam. A kérdésem hogy ha most jár le a gyes 2018. június 21-én akkor mennyi szabadságom van a cégnél amit kivehetek még mielőtt felbontom a munkaszerződésemet velük? Köszönöm szépen előre is.

Arra az időszakra vonatkozó időarányos szabadsága van, amikor aktívan dolgozott és nem vett ki.

Partnereink