Jelenlegi hely

VII.sz. bölcsőde

Szolnok, Móra F. út 2.

Aranyosné Szabó Ágnes, bölcsődevezetőTel.: 56/373-906
mora.uti.bolcsode@ebigszolnok.hu

Hozzászólások

A  Szolnokimami 2015/16. évi „A mi bölcsődénk” pályázatában szülők adtak választ arra a kérdésre, hogy „Miért szeretitek gyermeked bölcsődéjét?” A válaszok itt olvashatók.

A kislányom 1 éve jár a Móra Ferenc úti bölcsőde Katica csoportjába. Hamar megszokta és megszerette a bölcsődei életet. Mindig vidáman és lelkesen mesél az ott töltött időszakról, a csoportbeli barátokról, a kedves és vidám gondozó nénikről, a mindig valami finomságot készítő konyhás nénikről, a gondnok bácsiról, aki mindig mindent megjavít, és nem utolsósorban a bölcsőde vezető nénijéről, akinek minden gyermekhez van egy kedves szava, ha találkoznak. Szülőként természetesen nekem is pozitív a véleményem az intézményről, de azt hiszem, hogy a legfontosabb ebben a kérdésben a gyermekem ítélete, és ő minden bölcsődében töltött nap végén boldog és kiegyensúlyozott, élményekkel teli. Ezúton is köszönjük a dolgozóknak az odaadásukat és elhivatottságukat!

Tisztelt Szervező!

A fiam a szolnoki Móra Ferenc úti Bölcsőde, Süni csoportjának lelkes kis tagja. 2015.májusától jár bölcsibe. Amikor felvették még nem volt szobatiszta, nem beszélt csak pár szót mondott és egyedül sem tudott öltözni. Két hihetetlenül kedves gondozónő és egy dada segítségével mára szinte teljesen szobatiszta, mondatokban beszél, sőt énekel, és mindezek mellett kis segítséggel önállóan öltözik.

A gondozónőkről és a dadusról : Nagyon kommunikatívak, kedvesek és mindig arra törekednek, hogy a gyermekeknek és nekünk, szülőknek is segítsenek.

A bölcsődéről: Tiszta, gondozott udvarral rendelkező bölcsőde. A belső tere gyermekekre szabott, megfelelő felszereltségű.

Nyugodt szívvel ajánlom Mindenkinek, azt érzem jól választottunk bölcsődét!

Üdvözlettel, a Süni csoport munkaközösségi tagja

Nagyon szeretjük a bölcsődénket, mert igazán gyermekbarát, emberközeli, életvidám hely. Minden a gyermekek önállósodását, fejlődését szolgálja, mindezt örömteli játékos körülmények között. És ami a legfontosabb, hogy a gondozónénik szívvel-lélekkel foglalkoznak a rájuk bízott gyermekekkel. Türelmesen, mégis határozottan fordulnak a picik felé, kommunikációjuk tükrözi azt, hogy komolyan veszik a gyermekeket, az ő igényeiket, vágyaikat, szükségleteiket, mindezt a szükséges keretek, határok következetes betartása mellett teszik. Mindemellett mindig van egy-két jó szavuk a szülőkhöz is, bennünket is igyekeznek pozitív megerősítésekkel támogatni. Röviden: Igazán nagyszerű dolog a Móra úti bölcsi Süni csoportjába járni!

Kislányom 2015. november eleje óta jár a Móra Ferenc úti Bölcsöde Süni csoportjába. Mindkét gondozó nénit nagyon szereti, akik megkönnyítették a beszokást a türelmükkel és kedvességükkel. Segítőkészek, lelkiismeretesek és próbálják mindig a gyermeknek és szülőnek legjobb megoldást megtalálni minden helyzetben.

A bölcsőde nagyon szimpatikus volt, mikor még csak a játszócsoportba jártunk, nem volt kérdés, hogy ide iratjuk be a kislányunkat. Jól felszerelt és gyermekbarát. 

Úgy gondolom, jól választottunk!

Nagyon köszönöm Tünde és Zsuzsi munkáját a süni csoportban,mindig segitségünkre vannak és rugalmasan megoldják kéréseinket!!

Kislányom 2015. szeptembere óta jár a Süni csoportba. A környezet családias,a gondozónők nagyon aranyosak,együttműködőek. A csoportszobában a korosztálynak megfelelően mindenféle játék megtalálható.Ami nagyon szuper,hogy helyben készítik el a gyerekek ételeit és a kislányom jóízűen fogyasztja is azokat. Látom a fejlődést a gyerekemen, ami annak a jele, hogy foglalkoznak vele. Mondókákat és versikéket tanul és otthon elő is adja a szülőknek, Az intézményben folyamatosan újítják a játszószobák dekorációját, az évszaknak, vagy ünnepnek megfelelően.

Azért szeretem, mert betekintést engednek mindennapjaikba, szívesen segítenek, bármilyen kérdéssel forulok hozzájuk. Figyelik a gyerekek igényeit. Rengeteg új mondókát, éneket ismételget a kisfiam, amiket nem ismerek. :-)

Miért a mi Bölcsődénk a legjobb? Nehéz egy mondatban válaszolni. Nemcsak azért, mert a dolgozók odaadó és áldozatkész munkát végeznek minden nap. Nemcsak azért, mert a szülők csapatként működve egymást segítik a mindennapokban is. Nemcsak azért, mert minden apró lehetőséget (műanyag flakon gyűjtés, papírgyűjtés) megragad a Bölcsőde, hogy némi pénz segítségével új játékokat vehessenek a gyerekeknek, ezáltal környezettudatosságra neveli Őket. De azért is, mert minden délután úgy hozom el a kisfiam, hogy az első mondata: "Anya, nagyon jól éreztem magam!" És ez a legfontosabb egy szülő számára! Az, hogy boldognak tudhatom a gyermekem, akkor is, amikor nem vagyok mellette!
(Süni csoport)

Az én kisfiam a Móra úti bölcsöde Napocska csoportjába jár. Nagyon féltünk ,hogy hogyan fog beszokni,mert az átlagosnál félénkebb és visszahúzódóbb volt. Dacolt mindennel és mindenkivel az elején. Minden elismerésünk a gondozónőinkenek Gabinak és Móninak és a daduskának Marcsi néninek! Mára rá sem lehet ismerni. Kinyílt és igazi kiscsibész lett mellettük.Minden délután ,mikor megyünk érte  majdnem hogy percre pontos bepillantást kapunk a napjáról,mintha ott lettünk volna mellette.A vezető óvónő előtt is le a kalappal ,mindent megtesz a bölcsödéért és a gyermekekért. Öröm.bemenni a bölcsödébe,a közös programok is nagyon családiasak, legyen az csoporton belüli vagy éppen közös bölcsödei .Hiszem,hogy keresve se találhattunk volna ennél a bölcsinél és a Napocska csoportnál családiasabb 2. otthont a gyermekünknek.

Kisfiam 2015 szeptembertől jár a Móra Ferenc úti Bölcsőde Süni csoportjába! Nagyon hálás vagyok azért,hogy ilyen jó helyet sikerült találnunk kisfiam számára! Rengeteget fejlődőtt tanult mióta bölcsis! Köszönet Zsuzsának és Tündének! Mindenkinek csak ajánlani tudom és fogom! Szerintem szolnok legjobb bölcsődéje!

Miért is szerettem a bölcsinket? Mindkét gyermekem ebbe az intézménybe járt ( Viki és Szofi); kiegyensúlyozott kis csöppségek voltak. Szinte ugyanaz a szeretet várta őket a bölcsiben, mint amit én, mint édesanya adtam. Nyugalommal hagyhattam a csoportokba,mert tudtam, hogy ennél jobb helyre nem vihettem volna a lányokat! Kellő szakértelem, odaadás, móka és vidámság...még sorolhatám a poztív jelzőket! Ez a Móra Ferenc úti Bölcsöde! (Külön köszönet : Tündének.  :))

Kislányom 2015. Szeptembere óta jár a Szolnoki Móra Ferenc úti bölcsőde Napocska csoportjába. Bár nyitott, közvetlen kislány, nagyon izgultunk, hogy minden jól alakuljon a kezdeti időszakban. Szerencsére minden simán ment és azóta is nagy örömmel járunk. Nagyon szeretjük Mónikát, Gabit es Marika nénit. Nagyon sokat fejlődnek a gyerekek minden területen,  köszönjük! Szerintem az egyik legjobb elismerés, hogy a következő nevelési évben szeretném, ha a kisfiam is ebbe a csoportba járhatna. Üdvözlettel: Hanga és szülei

Kislányom, a Móra Ferenc Úti Bölcsöde Napocska csoportjába jár. Meglehetősen korán, 20 hónaposan kezdte Julcsi a bölcsödét. Vegyes érzelmekkel indultunk a bölcsis életbe. Mivel nagyon nyitott, kedves kislány nem aggódtunk amiatt, hogy hogyan fog beilleszkedni a csoportba. Azonban kis kora és az akkor már hamarosan érkező testvérkéje miatt, picit féltünk hogy ez a viselkedésén bent hogyan fog megmutatkozni. Vajon szeret-e majd böliben lenni, hogyan viszonyul majd a gondozóihoz, sír-e majd sokat stb. Az aggódalmunk alaptalan volt! Imádja Gabit, Mónit és Marikát! A csoporttársairól sokat mesél. A babáit a kisbarátairól nevezi el az itthoni játékok során.

Külön öröm a bölcsödei dolgozók kedvessége, rugalmassága, figyelmessége. A bölcsöde kifogástalanul tiszta és rendezett!

Köszönjük!!! 

Nagyon kedves, figyelmes, szeretni valo, szeretet ado kisgyermeknevelőkkel dolgozik a bölcsi. Játszanak, énekelnek, foglalkoznak a gyerekekkel. Szeretjük őket. 

2015. Szeptember elején kezdtük a beszoktatást a Napocska csoportba. Nagyon nehézkesen indult, több mint 1 hónap kellett, hogy ne sírjon és megszokja, hogy anya nincs ott vele. De Móni és Gabi türelmesen segítettek nekünk. A kislányom Marika nénivel, Edit és Kati nénivel is hamar megtalálta a hangot. Liza nagyon közvetlen és közlények,segítőkész kislány.

Az udvarra - ami nagyon rendezett és gyermekbarát -, a levegőre mindig kiviszik a gyerekeket, amikor csak lehet.

A bölcsi tiszta és szép tágas szobái vannak, ami megfelelő 12-14 fő számára. :) 

Idén a második évet töltjük ebben a böcsiben, a gyerekek nagyon szeretik. Az épület felszerelt, a gondozó nénik sokat foglalkoznak a kicsikkel és ami a legfontosabb, rengeteg szeretetet adnak nekik. Itt tanultak meg önállóan enni és inni, leszoktak a cumiról és a beszédjük is rengeteget fejlődött. A gondozó nénik mindenre odafigyelnek, amit kérünk tőlük. Mindeninek csak ajánlani tudom a Móra úti Bölcsit. 

Kislányom 2015. november óta jár a Móra Ferenc úti bölcsőde Katica csoportjába. A kedves, vidám és segítőkész gondozónénik, a nyugodt, barátságos környezet sokat segítettek abban, hogy a beszokás minél zökkenőmentesebb legyen. Kislányom ma már jókedvűen megy reggel a bölcsibe, délután kiegyensúlyozottan tér haza, mosolyogva mesél a napi játékokról, a kreatív foglalkozásokról, a szünetek és hétvégék alkalmával szeretettel emlegeti a bölcsit, a gondozó néniket és bölcsis társait. A finom falatokat készítő konyhás néniknek köszönhetően minden nap jól eszik. 

A beiratkozás előtt is nagyon szimpatikus volt számomra, hogy a folyosón végigmenve a bölcsi minden dolgozójának volt egy-egy kedves szava a kislányomhoz, mindig mosolyogva fogadták az intézményben. Az intézményvezető lelkiismeretes hozzáállása, a gyerekekkel kialakított közeli kapcsolata megerősített abban, hogy ezt a bölcsit válasszuk - és a fentiek alapján elmondhatom, hogy jól döntöttünk!

Kislányunk több mint 1 éve jár a Móra Ferenc úti bölcsöde Napocska csoportjába. Az eltelt több mint 1 év alatt rengeteg élménnyel, tudással, mondókával, baráttal és barátnővel lett gazdagabb a lányunk. A csoport gondozóinál jobbat - név szerint Gabi és Móni - véleményem és megítélésem szerint jobbat, türelmesebbet és hozzáértőbbet el sem tudnék képzelni. Gyermekem nap mint nap emlegeti Őket. Egyszerűen imád bölcsibe járni. Nagyon szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy ilyen bölcsödébe jár, és ilyen hozzáértő gondozók töltik ki a mindennapjait a kislányunknak, hiszen a gyermekünk öröme közvetve a mi örömünk is.

Gyermekem a katica csoport tagja szeptember ota. A gondozonok kedvessege torodese atsegitette a kezdeti nehezsegeken. Most a testvere szuletese utan allandosagot  stabilitast ad. Szereti a gyerektarsakat. Izlik neki szinte minden etel. Sokat fejlodott az onallosaga , mozgasa, beszede a kornyezet miatt. Koszonom a dolgozok segitseget hogy mindez igy tortenhetett.

Kislányunk már egy éve boldog tagja a Móra F. úti bölcsi Napocska csoportjának. Móninak, Gabinak és Marika néninek köszönettel tartozunk amiért nem csak gyermekmegörzőként működnek, hanem a családot helyettesítve, szeretettel, türelemmel és odaadással terelgetik a mi legnagyobb kincseinket! Köszönjük! Boros család: )

Kislányunk, Regina 2015. március óta tagja a Móra Ferenc úti bölcsőde Napocska csoportjának. Nagyon szerencsések vagyunk, hogy ebbe a csoportba kerülhetett Regina, mert abban a korszakban, amikor kitárul előttük a világ, hatalmas fejlődésen mennek keresztül, két olyan gondozónénire ( Mónira és Gabira) bízhatom a lányomat, akik munkájukkal, hozzáállásukkal mindent megtesznek azért, hogy kiegyensúlyozottan, az elvárásoknak megfelelően fejlődjenek gyermekeink! Minden délután teljeskörű, pontos információt kapok tőlük Regi napjáról, mindig tisztán, ápoltan, fésült, rendezett kis frizurával adják ki gyermekemet. Nagyon sok pozitív dolgot szoktam megemlíteni, amikor a bölcsinkről kérdeznek. Pl: szeretem, mert tiszta, igényes, az udvar rendezett, szeretem, hogy tavasztól őszig sokat vannak a szabadban, a fűre kipakolt játékokkal, plédekkel családias hangulatot teremtve próbálják a kicsik hangulatát még szebbé varázsolni, szeretem a konyhásnéniket, mert nagyon jól, ízletesen, egészségesen főznek, szeretem a programokat ( gyereknap, adventi nap, "tök jó" nap, farsang) amiken mi szülők is részt vehetünk, mert picit beleláthatunk gyermekeink nélkülünk töltött, bölcsis életébe. Végül, de nem utosó sorban köszönet a dadusnéninek (Marika néninek) és a másik csoport gondozónénijeinek is az egy-két kedves szóért és mosolyért!

Gyermekünk a 2013-2014-es és a 2014-2015-ös 
nevelési éveket töltötte a Móra Ferenc úti
bölcsödébe. Az elválás kezdeti nehézségei 
után bebizonyosodott számomra, hogy nem 
hozhattam volna jobb döntést gyeremekünk.
A bölcsőde Szivárvány csoportjában olyan
kincskre leltünk a gondozó nénik személyében, 
aki átsegítették a lányunkat és minket 
szülőket is minden nehézségen. Mindig hálás
szívvel fogok gondolni erre az időszakra.

Nagyon szeretjük a Bölcsit, mert a kislányom boldog amikor ott lehet. Hétvégén is emlegeti a gondozónőket: Editkét és Katikát, valamint a kis barátnőjét.Nyugodtan válok el tőle, mert tudom, hogy jól érzi magát és jó helyen van. Köszönöm, hogy ilyen szépen nevelik a kislányomat.

Kisfiam több mint egy éve jár a Móra Ferenc úti bölcsöde Napocska csoportjába.Az eltelt egy év alatt rengeteget fejlődött a kisfiam,ezt a gondozónőknek köszönhetem Móninak és Gabinak.A kisfiam szeret bölcsibe járni és szereti a gondozónéniket.

Szeptember òta járunk "rendes" bölcsibe szivárvány csoportba. Adél gyorsan megszokta  a mindennapi rutin feladatokat és a gondozò néniket. Nagyon szeret bölcsibe járni jò kedvűen megy be. Ha kérdezem mosolyogva,vidáman bologat a napjaival kapcsolatos kérdésekre.  Tiszta ,rendezett, családias. A csoportok is megfelelő felszereltséggel rendelkeznek. 

Nekem az a legfontosabb hogy akikre rábìzom kislányom szeressék és ő viszont szeresse őket. Ez pedig meg van !! :) 

köszönjük az eddigi odaadò munkátokat Editke és Katika :) 

Szivárvány csoport 

 

Kislanyom szeptember ota jar a Mora Ferenc uti Bolcsode, Halacska csoportjaba. A ket gondozo neninrol, Rozikarol es Ildiko nenirol, csupa jot es szepet tudok mondani. Abigel szeret bolcsibe jarni, szereti a gondozo neniket es En nyugodtan megyek minden reggel munkaba, mert tudom, hogy a leheto legjobb helyen es a leheto legjobb kezekben van a gyermekem. A csoportszoba tiszta, Ani neninek hala, vilagos, korosztalynak megfelelo jatekokkal felszerelve. Ami szamomra tobbek kozott nagyon pozitiv, az az, hogy sokat vannak levegon a gyerekek, legyen kicsit csipos hideg vagy egy kis szel, akkor is kint vannak. Sokat enekelnek, mondokaznak, tornaznak, tancolnak. 

A legjobb valasztas gyermeknek es szulonek a Mora Ferenc uti Bolcsode, mindenkinek csak javasolni tudom. Ezt egy igazi "PARAMAMI" gondolja igy. Itt szeretnem megkoszonni az aldozatos munkat, energiat es sok szeretetet amit kapunk Rozikatol, Ildiko nenitol, Agikatol es Marianntol. Tuka Anett, Gulyas Abigel anyukaja 

  1. Az én kisfiam 2015 szeptember óta jár a szivárvány csoportba. Számomra nagyon nagy öröm, hogy segítőkész emberek dolgoznak ott, bár minket a saját gondozónénik nagy szíve és odaadása érintett meg a legjobban. Nála jobb gondozónénivel még soha nem találkoztam. A kisfiam amúgy is egy nagyon életvidám, boldog kisfiú, de mióta a Katikával beszokott, még kiegyensúlyozottabb. Persze nagyon örülünk  Editkének is, aki a társgondozónénink. Nekünk ez a bölcsöde nagyon jó döntésnek bizonyult és nagyon köszönjük a bölcsöde dolgozóinak segítőkészségét, kedvességét és rugalmasságát. Üdvözlettel: Végső család

 

ELÍRÁS 

 

 

Nagyobbik kisfiunk, Marci a Móra Bölcsibe járt, és nagyon szerette, ahogy mi is. A gondozónénik, Ica és Ibolya néni nagyon kedvesek, figyelmesek, segítőkészek voltak, mindenben számíthattunk rájuk, így nem is volt kérdés, hogy Marci öcsikéje, Zsombi is ebbe a bölcsibe fog járni.

Mindenkinek csak ajánlani tudom! 

Marci, aki nemsokára 6 éves lesz, épp a minap emlegette a bölcsit: "Olyan jó volt, mikor még bölcsis voltam! Ica néni olyan aranyos volt! Bárcsak még mindig oda járhatnék!" Azt hiszem, ennél jobb referenciára nincs is szükség! :)

Napocska csoport a Mienk. Nagyon szeretjük, mindkét kisfiam lelkesen indul reggelente Mónihoz és Gabihoz. :)

Kisfiam (született 2012. novemberében), Tóth-Fodor Lacika 2014. augusztusban ismerkedett meg a Móra Bölcsődével. Először a játszócsoportba jártunk, Ildi nénihez (beszoktatási szándékkal), ahol mindig nagyon jól érezte magát a kisfiam. Ildinéni nyitott, kedves személyiség, nyugodtságot áraszt önmagából.

2015. februárjától Lackó a Halacska csoportba jár, Rozikához és Ildikóhoz. Nem győzünk elég hálásak lenni azért a kiemelkedő szakmai munkáért, melyet a két gondozó néni végez. Gyakorlatilag nekik köszönhetően lett Lackó szobatiszta, és nagy szerepük van a folyamatos beszédfejlődésben is. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy az első igazi szavát a bölcsiben mondta ki, és ez a szó az "alma" volt, ami a bölcsiben a jele.

Rozika és Ildikó egyedileg szemlélik a gyermekeket, tudják minden gyermekről, hogy miket szeret, mit és hogyan szeret (vagy nem szeret) csinálni, enni, inni stb. A gondozónénik ezen kívül mindig mosolygósak, kedvesek, minden gyermekhez (és szülőhöz is) kedvesek, érdeklődőek, segítőkészek. Az ételek minőségi elkészítéséért köszönet a konyhán dolgozóknak, a szép udvarért pedig a karbantartó bácsinak. Végül, de nem utolsó sorban a Bölcsőde vezetőjének, Ági néninek is köszönünk mindent. Lenyűgöző, hogy a gyereket ő is név szerint ismeri, szereti, mozog közöttük, az intézményt a szeretet és a következetesség szellemében vezeti. A bölcsődei programok színesek, szépek és színvonalasak. Hálásak vagyunk!

Nagyon szeretjük a bölcsit. Én nagyon meg vagyok elégedve a gondozókkal, a körülményekkel, az étellel is. Kislányom nagyon szeret menni és mindig boldogan emlegeti a bölcsit. Nagyon szeretjük a Szivárvány csoportot.

Nagyon szeretjük a bölcsődénket! Jól képzett, kedves, mosolygós gondozónőink várják minden reggel gyermekemet, szeretetteli légkör, családias hangulat jellemzi az intézményt, nyugodt szívvel hagyom ott kislányom minden nap! Nagyon szépen köszönjük!

A mi kislányunk is a Napocska csoportba jár, csak elismeréssel tudok szólni az itt dolgozók munkájáról. Külön köszönet Gabinak és Móninak, hogy szeretetükkel, gondoskodásukkal örömtelivé teszik a kisgyermekek mindennapjait! Szeretjük, hogy sokat mondókáznak, kreatívkodnak és szívesen veszünk részt a közös programokon is!

A mi bölcsődénk csodálatos! El sem tudnék jobbat elképzelni a kislányomnak. Minden ott dolgozó rendkívül gyerekcentrikus, türelmes, kedves. Ugyanakkor a szülőkre is figyelnek. Gyakoriak a szülők részvételével megrendezett olyan programok,  amelyek segítik a bölcsődei mindennapok megismerését. A kislányom nagyon szeret ide járni. Ő a legfiatalabb a csoportban, de nagyon könnyen beilleszkedett, ami nem csak a Kicsi személyiségének, hanem a két nevelőnek is nagyban köszönhető. Kedvesen de kellő határozottsággal terelgetik a gyerekeket. Nagyon türelmesek és messziről látszik, hogy nagyon szeretik a munkájukat, ami érezhető is a gyereken. Móra Ferenc úti Bölcsőde, Csigabiga csoport

 

.

Móra Ferenc úti bölcsőde, Csiga Biga csoport: Gyerek szerető, kedves, közvetlen, mosolygós gondozónénik, barátságos, gyerekközeli környezet (csoportszobák, közös helységek is), tágas udvar sok játszási lehetőséggel, egészséges és finom helyben főzött ételek, színes közös szülő-gyerek, nagyszülő-gyerek programok.

A mi bölcsivel való kapcsolatunk a játszóbölcsivel kezdődött. Kisfiam, Benedek az első alkalomtól kezdve nagyon szeretett a játszócsoportba menni Ildikóhoz, aki a felmerülő kérdéseinkre, esetleges aggodalmainkra mindig készségesen és megnyugtatóan válaszolt.
Miután a szülői értekezleten kiderült, hogy Beni a Csigabiga csoportba fog járni, lelkesen elkezdtük látogatni a saját csoportját is, és ismerkedtünk a leendő gondozónőivel, Mariannal és Ágival, akik mindig nagyon kedvesen és szeretetteljesen fogadtak minket és oszlatták el az én esetleges félelmeimet a bölcsivel - Beni szerint bölcsike - kapcsolatban.
Majd elérkezett a bölcsibe járás első napja, 2015. okt. 5-én, Beni 25 hónapos korában, ami természetesen a beszoktatással kezdődött. Nálunk ez szerencsére könnyen ment. Kisfiam kezdettől fogva nagyon jól érezte magát a csoportban a gyerekekkel és a gondozó nénikkel, ami nem is csoda, mert én úgy tapasztaltam, hogy hihetetlen nagy szeretettel fordulnak a kicsi gyerekek felé. Sokat játszanak velük, olvasnak nekik (Benedek nagy könyvimádó), ha az idő lehetővé teszi mindig kint vannak az udvaron futkározni, motorozni. Mindezek mellett ösztönzik őket az önálló öltözködésre, étkezésre és a szobatisztaságra. Benike bölcsis kora előtt nem volt kifejezetten jó étvágyú gyermek, de a bölcsődei étrendet nagyon szereti! Sokszor hallom, amikor megyek érte, hogy nagyon jóízűen evett aznap, illetve mi volt az, ami a leginkább ízlett neki - ez még az otthoni ételek elkészítésében is nagy segítség olykor.
A gondozónénik folyamatosan tájékoztatnak kisfiam napjairól, mesélnek érdekes eseményeket, történéseket egy-egy napjáról, ami megnyugvással tölt el, hogy jól érzi magát és biztos vagyok benne, hogy jó helyen van. Sőt! Egy-egy érdekes vagy vicces pillanatát viberen keresztül is meg szoktam kapni, ami különösen a kezdetekkor, de még most is nagy örömmel tölt el. 
A mi bölcsinkben nagyon sok programra van lehetőseg, amelyekre szeretettel várják a szülőket is. Ezen alkalmakkor még inkább betekintést nyerhetünk kicsikéink mindennapjaiba. Mi nagyon szeretjük a bölcsikét és úgy tapasztalom, hogy a bölcsőde vezetőjétől kezdve a dadusig, karbantartó bácsiig mindenki nagy-nagy szeretettel veszi körül a pici gyerekeket - Benike legalábbis mindig huncutul mosolyog, amikor velem együtt összetalálkozunk velük...
Ha otthon a bölcsi szóba kerül, kisfiam lelkesen mesél az ott töltött napjairól, játszópajtásairól, Mariannról és Ágiról, illetve ha reggel megkérdezzük tőle apukájával: - Megyünk bölcsibe? 
Benedek örömmel, hangosan válaszol: - Jóóóó! :-)

Mindenért köszönet!

Kisfiam 2015. augusztusa óta jár a Móra bölcsi Cica csoportjába. A beszoktatás kezdeti nehézségei után vidáman indul reggel útnak a bölcsibe, és délután, amikor megyek érte, lelkesen mesél a bölcsis napjairól, élményeiről. A gondozónénik - Anikó és Andi - kedvesek, határozottak, segítik önállósodását. Mióta bölcsis, jobb étvágya van idehaza is, szépen, tisztán, önállóan eszik, megvált a cumisüvegtől is. Egyre ügyesebben öltözik-vetkőzik. A vezetőnőnek és a bölcsiben dolgozóknak mindig van egy-két kedves szava a gyerekekhez. A csoportszobák a gyerekek igényeihez jól felszereltek, tiszták, rendezettek, az udvar is rendezett. Kisebbik gyermekemet is ide fogom beíratni szeptembertől.

Tavaly ilyenkor még javában nézegettem a bölcsődék honlapjait, h megfelelő helyet keressek a lányomnak, akit szeptembertől terveztem bölcsődébe adni. Mikor azonban talélkoztam a Móra Ferenc úti bölcsőde vezetőnőjével nem volt további kérdés, h lányom ide fog járni. Az a kedvesség ,amivel a vezetőnő bánik a gyerekkel "átragad" az itt dolgozó gondozókra is. Én még egy emberrel nem találkoztam, aki nem mosolyogva köszönt nekünk a bölcsibe belépve, pedig biztos h mindenkinek megvan a maga nyűgje, de ezt odabenn abszolút nem érezni. A lányom jelenleg a Katica-csoport büszke tagja, imádja a gondozóit, és nagyon hamar beszokott a bölcsődei életbe, Ami még plusz, h a szomszéd csoport gondozóit is nagyon kedveli (Cica-csoport), olyannyira, h most reggelente oda szeretne bemenni. :)

Én nagyon elégedett vagyok az intézménnyel, a lányom is élményekkel gazdagon távozik minden nap a bölcsiből. Nemrég volt a farsangi mulatság, az is nagyon családiasra és hangulatosra sikerült. Nagyon vártuk már itthon is egész nap erről beszélgettünk, és a gondozónő elmondása alapján a lányom aznap alig aludt az izgalomtól. :)

Mindent összevetve elmondhatom, h nagon jó választás volt, h ide írattam be a lányom és biztos vagyok benne h a kisfiamra is hasonló "sors" vár majd 2017-ben. :)

Az első "találkozás" óta kedvesek, figyelmesek mind a szülővel, mind a gyermekkel. Mindent megtesznek, hogy megismerjék a leendő bölcsödés gyermeket, hogy a beszoktatás, és az az utáni időszak zökkenőmentes legyen. A gondozónők a lehető leggondosabban bánnak a gyerekekkel, figyelik igényeiket, szokásaikat, egyéniségüket. Mindent megtesznek, hogy jól érezzék magukat a gyermekek. Változatos, érdekes, tanító játékokat játszanak napközben, lekötik a gyermekek figyelmét, tanítják őket. Szerettel, odafigyeléssel bánnak velük, pótanyaként vigyáznak rájuk. És mindezek mellett az aggódó anyukákra is figyelnek! Az ételek változatosak, ízletesek, ugyan akkor egészségesek. Folyamatos programokkal várják a bölcsödéseket és szüleiket, betekintést engedve napjaikba. 

Nagy segítség a bölcsöde játszócsoportja, mely jelentősen megkönnyíti a bölcsödei beszoktatást, szoktatva a gyermeket a közösséghez. 

Kislányom harmadik hete jár a Szivárvány csoportba, melyet láthatóan nagyon szeret. Vidáman, boldogan jön haza, jól érzi magát napközben. Hihetetlen számomra, hogy ilyen ügyesen, gyorsan beszokott. Rendkívül kötődik hozzám, az édesanyjához, nehezen fogad el új embereket maga körül, de mégis problémamentesen beszokott, szereti a csoportját. És ebben rendkívül nagy szerepe van gondozónőinek, Katikának és Editnek. Köszönöm Nekik!!!

Tisztelt döntőbizottság,

Több ismerősöm javaslatára kisfamat a Móra Ferenc úti bölcsi "Halacska" csoportba irattam. Nem kellett csalódnom benne, ugyanis a fiam azóta folyamatosan beszél, szobatiszta és imádja a bölcsis társait és a bölcsis néniket.

Azóta felszabadult és nem utolsó sorban szeret a bölcsiba járni. Alig várja, hogy leteljen a hétvége és mehessen.

A bölcsis nénik odafigyelnek a kicsikre és kiváló munkát végeznek.

Ezért szeretném, ha a Halacska csoport nyerje meg az ajándékot.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

50 év a Hortobágyi Pusztán

50 év a Hortobágyi Pusztán

Pályázat típusa: alkotópályázat 3 - 18+ korosztályig több kategóriában Beküldési határidő: 2023. április 3.
Hímzett kötény, kiscsizma... 2023

Hímzett kötény, kiscsizma... 2023

Pályázat típusa: néptánverseny óvodás csoportoknak Beküldési határidő: 2023. március 21.
Janikovszky Éva meseíró pályázat

Janikovszky Éva meseíró pályázat

Pályázat típusa: 7-16 éves fiataloknak írói pályázat Beküldési határidő: 2023. április 12.
Ismered azokat a napokat? – avagy anyák home office-ban

Ismered azokat a napokat? – avagy anyák home office-ban

Ismered azokat a napokat, amikor már annyira felgyülemlik a fejed felett a tennivaló, hogy tudod, csak akkor végeznél vele, ha 3 napig alvás nélkül nyomnád?

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére