Jelenlegi hely

Munkahelyi varázslat: egyszerű sminktippek a mindennapi megjelenéshez

A smink az önkifejezés egyik nagyon is jól látható módja, csak úgy, mint az öltözködés. A legjobb, ha egyszerű, nem pejoratív értelemben természetesen, és kifinomult. A smink kis betekintést enged viselőjének személyiségébe, ezért annyira lényeges, hogy a felkent végeredmény harmóniában legyen a munkahelyi környezettel, vagy az ott uralkodó légkörrel.

Fő a természetesség?

Igen, a legtöbb munkahelyen nem célravezető a túlzott feltűnősködés, a túl sok csillám és ragyogás. Nem tilos kitűnni a tömegből, de ezt jobb egy természetes fényű arcpirosítóval elérni, mint csillámmal, és metál fényű festékekkel. Utóbbiak történetesen egy bulin kitűnően teljesíthetnek, de nagyon valószínű, hogy a munkába járásra nem megfelelőek.

És ha már a túlkapásoknál tartunk, akkor a túl sok pirosító és púder használata sem kifizetődő stratégia. A legtöbb irodában fénycsövek biztosítják napközben is a megfelelő megvilágítást. S ezen csövek fényében nagyon látványos, ha a túlzás, mint gyakran előforduló baki, bekövetkezik. A korrektor, vagy a színezett hidratáló krém alkalmazása azonban kifejezetten praktikus, ráadásul képtelenség velük túllőni a célon.

Mi újság a kontúrozással?

Manapság óriási divat, és meg is van a maga helye, viszont talán nem meglepő, hogy ez bizony nem a munkahely. De ettől még nem kell róla lemondani, pusztán elegendő arra odafigyelni, hogy a kontúrként választott termék színe csupán egy-két árnyalattal térjen el a smink alapszínétől. Így a kontúrozás is megvalósítható, s a túlzott kontraszt is elkerülhető.

Az arcpír megfelelő mennyiségét is megéri eltalálni, mert a hiányában szintén a fénycsöveknek köszönhetően jóformán borítékolható a halovány, sápatag arcszín.

A sminkelés nem a munkahelyre való?

Nem, ahogy a sminkek sem. Az amerikai filmekben gyakran találkozni olyan képkockákkal, ahol a főhősök a munkahelyi asztaluknál ülve éppen igazítják a sminkjüket. Ez egy amerikai filmben elmegy, valójában senki sem akad fenn rajta különösebben, de a valóságban finoman szólva sem kívánatos, s alapvetően nem is valószerű. Ha minden kötél szakad, és a smink tényleg komolyabb kiigazításra szorul, akkor ott van a mosdó, ahol viszonylagos nyugalomban megoldható ez a feladat. De az íróasztalnál legfeljebb a rúzsozás az, ami kivitelezhető egyetlen gyors, észrevétlen mozdulattal.

Szponzorált tartalom

Ugyanezen az alapon a sminkkészlet tagjait sem jó ötlet az íróasztal tetején premier plánban felhalmozni. Egyrészt senkire sem tartoznak a részletek, a bensőséges titkok, másrészt az íróasztal funkcionalitásai közé egyáltalán nem sorolható a sminkcuccok tárolása.

Mi van akkor, ha a mindennapok a munkahelyen megélt hétköznapokkal nehezen egyeztethetőek össze?

Van, aki szereti, és van, akinek tényleg jól is áll az extravagancia. Ugyanakkor ez a típusú vagányság nem szorítható bele a munkahelyi, merev keretek közé. Ekkor jó megoldást jelenthet a picit kényelmetlen, de alapjában véve lehetőségeket rejtő kompromisszum. Ha például vége van a munkaidőnek, akkor egy gyors és hatékony mosdóba kiruccanással már fel is helyezhető a kimenős smink. Így meglehet, kifelé a kollégák, főnökök látják az átlényegülést, de ennek nincsen akadálya.

Eszter Nagy
Szövegíró
Szövegíró, aki 2017 óta ír és a SEO területén is tapasztalattal rendelkezik. Világos és hatékony szövegeket készít, amelyeket könnyen az ügyfél és ügyfelei igényeihez tud igazítani. Emellett technológiai témákkal is foglalkozik, és néhány szövege megtalálható a termekreszletesen.hu oldalon.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Mindjárt itt az Apák napja! Magyarországon az Apák napját június harmadik vasárnapján tartjuk, idén június 16-ra esik. Ez az a nap, amikor végre a kedves édesapák is kapnak egy kis figyelmet és törődést, rukkoljunk hát elő valami emlékezetessel! Hiszen megérdemlik, hogy ezen a napon kicsit lazítsanak és jól érezzék magukat. Ha egy kis inspirációra van szükséged, íme 5+1 tuti ötlet, hogyan töltsétek el ezt a napot.
Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Mókás könyv az étkezésről a 105 éve született Richard Scarry rajzaival.
Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Csakis olyat, amit Te magad is elfogadnál! Belegondoltál már, mit jelenthet neki hazacipelni 3 tálcát az osztály nevével feliratozvam 2 vázát és számtalan bögrét minden évben? 
Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Az olvasás maga, a titkok és kalandok világába való repülés. De hogy repüljön egy, az olvasást most kezdő gyerek? Különlegesen szerkesztett könyvekkel segíthetünk nekik. Segítünk a választásban!

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére