Jelenlegi hely

Munkahelyi varázslat: egyszerű sminktippek a mindennapi megjelenéshez

A smink az önkifejezés egyik nagyon is jól látható módja, csak úgy, mint az öltözködés. A legjobb, ha egyszerű, nem pejoratív értelemben természetesen, és kifinomult. A smink kis betekintést enged viselőjének személyiségébe, ezért annyira lényeges, hogy a felkent végeredmény harmóniában legyen a munkahelyi környezettel, vagy az ott uralkodó légkörrel.

Fő a természetesség?

Igen, a legtöbb munkahelyen nem célravezető a túlzott feltűnősködés, a túl sok csillám és ragyogás. Nem tilos kitűnni a tömegből, de ezt jobb egy természetes fényű arcpirosítóval elérni, mint csillámmal, és metál fényű festékekkel. Utóbbiak történetesen egy bulin kitűnően teljesíthetnek, de nagyon valószínű, hogy a munkába járásra nem megfelelőek.

És ha már a túlkapásoknál tartunk, akkor a túl sok pirosító és púder használata sem kifizetődő stratégia. A legtöbb irodában fénycsövek biztosítják napközben is a megfelelő megvilágítást. S ezen csövek fényében nagyon látványos, ha a túlzás, mint gyakran előforduló baki, bekövetkezik. A korrektor, vagy a színezett hidratáló krém alkalmazása azonban kifejezetten praktikus, ráadásul képtelenség velük túllőni a célon.

Mi újság a kontúrozással?

Manapság óriási divat, és meg is van a maga helye, viszont talán nem meglepő, hogy ez bizony nem a munkahely. De ettől még nem kell róla lemondani, pusztán elegendő arra odafigyelni, hogy a kontúrként választott termék színe csupán egy-két árnyalattal térjen el a smink alapszínétől. Így a kontúrozás is megvalósítható, s a túlzott kontraszt is elkerülhető.

Az arcpír megfelelő mennyiségét is megéri eltalálni, mert a hiányában szintén a fénycsöveknek köszönhetően jóformán borítékolható a halovány, sápatag arcszín.

A sminkelés nem a munkahelyre való?

Nem, ahogy a sminkek sem. Az amerikai filmekben gyakran találkozni olyan képkockákkal, ahol a főhősök a munkahelyi asztaluknál ülve éppen igazítják a sminkjüket. Ez egy amerikai filmben elmegy, valójában senki sem akad fenn rajta különösebben, de a valóságban finoman szólva sem kívánatos, s alapvetően nem is valószerű. Ha minden kötél szakad, és a smink tényleg komolyabb kiigazításra szorul, akkor ott van a mosdó, ahol viszonylagos nyugalomban megoldható ez a feladat. De az íróasztalnál legfeljebb a rúzsozás az, ami kivitelezhető egyetlen gyors, észrevétlen mozdulattal.

Szponzorált tartalom

Ugyanezen az alapon a sminkkészlet tagjait sem jó ötlet az íróasztal tetején premier plánban felhalmozni. Egyrészt senkire sem tartoznak a részletek, a bensőséges titkok, másrészt az íróasztal funkcionalitásai közé egyáltalán nem sorolható a sminkcuccok tárolása.

Mi van akkor, ha a mindennapok a munkahelyen megélt hétköznapokkal nehezen egyeztethetőek össze?

Van, aki szereti, és van, akinek tényleg jól is áll az extravagancia. Ugyanakkor ez a típusú vagányság nem szorítható bele a munkahelyi, merev keretek közé. Ekkor jó megoldást jelenthet a picit kényelmetlen, de alapjában véve lehetőségeket rejtő kompromisszum. Ha például vége van a munkaidőnek, akkor egy gyors és hatékony mosdóba kiruccanással már fel is helyezhető a kimenős smink. Így meglehet, kifelé a kollégák, főnökök látják az átlényegülést, de ennek nincsen akadálya.

Eszter Nagy
Szövegíró
Szövegíró, aki 2017 óta ír és a SEO területén is tapasztalattal rendelkezik. Világos és hatékony szövegeket készít, amelyeket könnyen az ügyfél és ügyfelei igényeihez tud igazítani. Emellett technológiai témákkal is foglalkozik, és néhány szövege megtalálható a termekreszletesen.hu oldalon.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

20+1 karácsonyi idézet: ajándékkártyára is tökéletes!

20+1 karácsonyi idézet: ajándékkártyára is tökéletes!

Ha Te is szereted idézettel ellátni az ajánddékkártyákat, üdvözlőlapokat, és gondot okoz egy-egy érzés, gondolat megfogalmazása, használd ezeket!
Szabad-e büntetni a gyereket?

Szabad-e büntetni a gyereket?

Arra a kérdésre, hogy „Szabad-e büntetni a gyereket?”, a családok többségében a szülők egyenes választ adnak, de ezek három csoportba sorolhatók. Nem is maradunk meg a három jellemző válasznál, hanem inkább megnézzük, mit okoz a büntetés, és mennyire éri el a célját. - Novák Ferenc nevelési tanácsadó írása.
Miért hazudik a gyerek?

Miért hazudik a gyerek?

Bizonyára találkoztál már olyan szülővel, aki meglepődve tette fel a kérdést: Miért hazudik ez a gyerek? Amikor ezt kérdezik, akkor ezzel arra célozgatnak, hogy valami baj van a gyerekkel. Van különbség aközött, hogy néha füllent a gyerek vagy ha állandóan hazudozik, de ezek alapja hasonló. - Novák Ferenc nevelési tanácsadó írása.
Jöhet néhány adventi koszorú inspirációnak?

Jöhet néhány adventi koszorú inspirációnak?

Még nem tudtál választani, idén milyen stílusban legyen az adventi dekoráció? Nézd meg ajánlónkat, biztos gyorsan megjön az ihleted!

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére