Jelenlegi hely

Piskótatekercs, avagy piskóta csiga módra

A piskótatekercs az egyik legklasszikusabb sütemény. Nem hiába, hiszen egyszerűségében rejlik nagyszerűsége. Csak egy jó alaptésztát kell készítenünk, plusz egy kis házi baracklekvár és már kész is a tökéletes sütemény.

Ha mégis szeretnénk eltérni a klasszikus ízvilágtól és formától, a lehetőségek száma végtelen.

Egy egyszerű ötlettel igazi csigaformát tudunk készíteni, amiben a gyerekeink is segítségünkre lehetnek. A kis csoki csápok láttán a gyerekek fantáziája biztosan beindul, és szívesen falatozzák a csiga sütit.

Ha valami különlegeset szeretnél készíteni az iskolai, óvodai rendezvényekre (pl.: farsangra), gyerekzsúrra, akkor próbáld ki a receptet.

Hozzávalók:

  • 3 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 8 evőkanál víz
  • 15 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • baracklekvár a kenéshez
  • csokis rudak a díszítéshez

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből habot készítünk, félretesszük. A sárgákat alaposan kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a vizet. Ezután a sütőporral elkevert lisztet keverjük hozzá. Végezetül a tojásfehérje habját adjuk a masszához kis adagokban.

30*40 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a masszát. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 20-25 percig sütjük.

Amikor megsült a piskóta, húzzuk le róla a sütőpapírt és egy konyharuha segítségével tekerjük fel, még forrón a tésztát. Ha kihűlt a piskóta, tekerjük ki, kenjük meg baracklekvárral és csavarjuk fel. Arra figyeljünk, hogy a piskóta végét ne tekerjük fel teljesen, mert oda kerülnek majd a csokis rudak. Hagyjuk egy kicsit állni, utána szeleteljük, kb 1,5-2 cm-es szeletekre.

A csokis rudakból vágjunk kb.1-1,5 cm-es darabokat és szúrjuk a piskóta kilógó részébe 2 db-ot, ez lesz a csiga csápja.

Gyors sütést kívánok!


Mácsai-Molnár Ágnes 
anyuka, feleség, időhiánnyal küszködő, sütni imádó nő - a GyorsanSüti blog szerkesztője

Ha szereted a gyorsan elkészíthető, keverem-kavarom és már kész is sütiket, akkor nagyon hasonlítunk. Nagyon szeretek sütni és sütiket alkotni. Viszont nem szeretek sok időt tölteni a konyhában, ezért a gyors, egyszerű recepteket részesítem előnyben. 

Szeretettel: Ági

Ági többi receptjét itt találod: GyorsanSüti youtube csatorna - iratkozz fel!

 

- KAPOSVÁRIMAMI -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Az évrendező füzet segít rendet tenni az életedben

Évrendező munkafüzet 2024/2025: zárd le az előzőt és tervezd meg az újat!

Zárd le 2024-et. Tervezd meg 2025-öt. Az évrendező segít. Egy zseniális találmány, hogy 2025 végre a Te éved legyen!
Csendes szilveszter: Tippek otthoni kikapcsolódáshoz, ha nem szereted a nagy csapatós bulikat

Csendes szilveszter: Tippek otthoni kikapcsolódáshoz, ha nem szereted a nagy csapatós bulikat

Szilveszter éjszakája sokaknak a nagy bulikról, a hangos mulatságról és a pezsgőről szól, de nem mindenki vágyik ilyen nyüzsgésre. Ha inkább egy meghitt, pihentető estét szeretnél otthon tölteni a családdal, nagyszülőkkel vagy épp kettesben ez az írás pont neked szól. Összegyűjtöttünk néhány inspiráló ötletet, hogy az évbúcsúztató otthon is emlékezetes legyen.
Hogy kerüljük el a karácsonyi túlevést?

Hogy kerüljük el a karácsonyi túlevést?

Az ünnepi ételek és desszertek bősége sokunk számára kihívást jelent. Hogyan élvezhetjük ki az ünnepi asztal örömeit anélkül, hogy túlevésbe csúsznánk? Völgyesi Anett, funkcionális táplálkozási tanácsadó hasznos tippeket hozott nekünk, hogy meg tudjuk tartani a mértéket, miközben élvezhetjük is a finom falatokat.
Címlap Édesítsünk természetesen, cukor nélkül

Édesítsünk természetesen, cukor nélkül

A fogyókúrázóknak vagy friss életmódváltóknak gyakran éppen a cukor és az édes ízek hiányoznak a legjobban. Az ünnepi időszak közeledtével mindannyian szeretnénk valami finomsággal megörvendeztetni szeretteinket, miközben egyre többen keresünk egészségesebb alternatívákat. Hogyan lehet édességeinket és desszertjeinket természetes módon, cukor nélkül elkészíteni anélkül, hogy kompromisszumot kötnénk az ízélmény terén? Ehhez hozott Nektek most tippeket Völgyesi Anett, funkcionális táplálkozási tanácsadó, sportedző.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére