Jelenlegi hely

Ha tombol a dínó láz - ezeket a helyeket érdemes felkeresni

A kisfiúkat az óvodás évek végén borítékolható, hogy elkapja a dínó láz. Nem, ez nem egy őskorszaki betegség. Annál talán jobb/rosszabb – mindenki döntse el maga. Amikor a gyerekszobából csak őshüllők neveit hallod és házimunka közben olyan keresztkérdések záporoznak feléd, mint: mekkora volt a Tyrannosaurus rex súlya, vagy hány kiló levelet evett meg egy nap a brachiosaurus?

Ha pedig nem latinul beszél hozzád, akkor dinoszauruszként üvölt a 6 évesed, vagy valamelyik elemmel működő dínójáték teszi helyette ugyan ezt. A szenvedélyre most még rá is erősített a legújabb Jurassic word című film megjelenése, amit a kicsiknek nem ajánlunk, de helyette tartalmas szórakozás lehet az egész családnak egy-egy kiállítás, vagy dínó park meglátogatása.

 

Budakeszi Dino Park

A park egy közel 2 hektáros erdőben található a Budakeszi Vadaspark területén. Egy több millió éve eltűnt világ tárul elénk a fák mögött megbúvó dinoszauruszokat látva. 25 életnagyságú dínót láthatunk ismeretterjesztő táblával ellátva, így a szórakozás mellett rengeteg hasznos információt is kapunk a 65 millió évvel ezelőtt, a Földet benépesítő élőlényekről. Érdekesség, hogy a közismert triceratops, T-rex és velociraptorok mellett az első magyar dínó, a Hungarosaurus is helyet kapott az árnyas fák között.

Jegyárak: felnőtt: 3.050, gyerek (2-14 év) 1.600 Ft, családi jegy (2 felnőtt 1 gyerek) 6700 Ft, gyermek pótjegy a családi jegyhez 800 Ft

Veszprémi Állatkert és Dínó Park

Az állatkerti séta részeként számos életnagyságú dinoszauruszt is megtekinthetünk Veszprémben. A park élményfoglalkoztatójában az egyik sátorban mini ásatást alakítottak ki, ahol a paleontológus jelöltek kiáshatják a dinoszaurusz csontokat és egyéb érdekes kincseket a homokozóban. A második sátorban papírra vethetik, milyen színűnek képzelik el a dinókat. A harmadik sátorban gipszbe öntött dinoszaurusz kivésésére van lehetőség. Az ehhez szükséges gipsztömböt az ajándékboltban lehet megvásárolni.

Belépőjegy: felnőtt 3000 Ft, gyermek: 2100 Ft, családi jegy 82 felnőtt + 1 gyerek): 7.600 Ft, gyermek pótjegy családi jegyhez: 1.700 Ft

Dinópark - Rezi

Megtudhatjuk, hogy milyen állatok népesítették be a földet 230 millió évvel ezelőtt, az életnagyságú dínók között sétálva, melyek mozognak és hangot adnak. A dínó park egyben kalandpark is, ahol kipróbálható a mászófal, kötélpályák, trambulin, ugrálóvár és dínó kisvasút.

Jegyárak: családi belépő: 3500 Ft/fő, egyéni belépő: 4000 Ft, 3 éves kor alatt ingyenes


Kép forrása: Ilovebalaton.hu

Eltűnt világok – A dinoszauruszok kora Magyarországon

A Magyar Természettudományi Múzeum állandó kiállításán tudományos szenzációk, igazi ritkaságok, a Magyarországon talált dínók, a 4 méteres Hungarosaurus tormai, a 6 méteres repülő dinoszaurusz, a Bakonydraco mutatkoznak be. Az összes Iharkúton előkerült leletet láthatjuk itt. Testrekonstrukciók, teljes csontvázak, eredeti leletek és interaktív számítógépes technika várja a múzeum látogatóit.

Jegyárak: felnőtt: 1.600 Ft, gyerek (6-26 év) 800 Ft


Kép forrása: Magyar Természettudományi Múzeum

Styrassic park, Ausztria

Ausztriában, Bad Gleichenbergben található park több, mint egy dínó kiállítás. Közel 5 hektáros erdőben található, ahol 85 élethű dinoszaurusz szoborral találkozhatnak a látogatók. A világ legnagyobb T-rex csontváz replikája is itt látható. A park bemutatja az emberek ősközösségének életének legfontosabb pillanatait, de mindezek mellett kipróbálható az erdei kalandpálya és az óráscsúszda.

Jegyárak: felnőtt: 13 Euro, Gyermek (2-14 év) 8 Euro, családi belépő (2 felnőtt+2 gyerek) 34 Euro


Kép forrása: Styrassic park
 

- Kaposvárimami - 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Országos adventi programajánló

Országos adventi programajánló

Adventi ablaknaptár, gyertyagyújtások, vásári és betlehemes programok.. a várakozás, a csodák, a meglepetések időszaka. Különleges adventi programok készülődnek szerte az országban, válogattunk belőle.
Már látogatható a Vörsi Betlehem

Idén újra látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 72. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.
„Hagyj el egy mikulás csomagot” és csalj mosolyt egy kisgyermek arcára

„Hagyj el egy mikulás csomagot” és csalj mosolyt egy kisgyermek arcára

Ha felerősödik a vágy, hogy segíts másokon, akkor itt egy remek lehetőség, amivel bizony nagy mosolyt csalhatsz egy gyermek arcára! Nincs más dolgod, csak egyszerűen december 6-ára készíts egy mikulás csomagot, és rakd le egy padra, egy párkányra, bárhová, ahol egy kisgyermek megtalálhatja.
Fénylő ablakok nyílnak – Világító adventi kalendárium

Fénylő ablakok nyílnak – Világító adventi kalendárium

Élő adventi naptárrá változnak azok a települések, ahol a házak ablakait ünnepi fénybe és díszbe öltöztetik, számmal jelölve a napokat december elsejétől karácsonyig. A várakozás izgalma igazi közösségi élménnyé válik. Testi-lelki egészséget szolgáló program lehet ilyenkor az esti séta lakóhelyünk utcáin.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére