Jelenlegi hely

A természet hangjai és színei a Füvészkertben

A Füvészkert kapuja jelenleg zárva van, de a virtuális sétákon megnézhetjük a csodaszép növényeket és megismerhetjük a kertet.

Az ELTE botanikus kertje, a Füvészkert Budapest VIII. kerületében, a Klinikák megállótól 10 perc sétára található. Ismertségéhez hozzájárult, hogy Molnár Ferenc regényében, A Pál utcai fiúkban a pálmaháza nyújtott búvóhelyet Nemecsek Ernő és barátai számára.

A kert talán legfőbb nevezetessége az országban első és sokáig egyetlen Victoria-ház, de büszkeségei közé tartoznak a kert legöregebb fái, mint például a 150 évnél is idősebb páfrányfenyők, vagy az orchidea- és a több száz fajt bemutató kaktuszgyűjteménye, akárcsak az Ausztrál-ház és a hatalmas tavirózsák.

Egzotikus növények is találhatóak itt: pálma, aloe vera, kávé, papaya, avokádó, sárkánygyümölcs. Évszázados fák, 85 veszélyeztetett hazai faj bemutatása, több mint 230 éves múlt. A látogatók kellemes környezetben megismerkednek a növényvilág csodáival.

A Füvészkert története az 1700-as évekig nyúlik vissza. Az intézmény feladata a védett növények megőrzése, a meglévő gyűjteményének gondozása és a lehetőségek szerinti bővítése.

Virtuális séta

Amikor újra nyitva lesz a kert érdemes ellátogatni ide, járni az évszázados fák között, de addig is nézzétek meg ezeket a videókat:

A természet hangjai a Füvészkertben

A budapesti Füvészkert

Trópus Józsefvárosban: Viktória ház a Füvészkertben

Legszebb Füvészkerti Emlékek pályázat

Amíg a Füvészkert zárva tart, arra kérik a látogatókat, hogy osszák meg a Füvészkerthez köthető legszebb emlékeiket: fotókat, történeteket (pl. osztálykirándulás, esküvő, séta, családi fotóalbum). A legszebb emlékekből egy kültéri információs táblát készítenek: „Látogatóink legszebb emlékei” címmel és online emlékalbumot állítanak össze. A pályázat részleteit ITT találod.

ELTE Füvészkert, 1083 Budapest, Illés utca 25.

Forrás

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Országos adventi programajánló

Országos adventi programajánló

Adventi ablaknaptár, gyertyagyújtások, vásári és betlehemes programok.. a várakozás, a csodák, a meglepetések időszaka. Különleges adventi programok készülődnek szerte az országban, válogattunk belőle.
Már látogatható a Vörsi Betlehem

Idén újra látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 72. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.
„Hagyj el egy mikulás csomagot” és csalj mosolyt egy kisgyermek arcára

„Hagyj el egy mikulás csomagot” és csalj mosolyt egy kisgyermek arcára

Ha felerősödik a vágy, hogy segíts másokon, akkor itt egy remek lehetőség, amivel bizony nagy mosolyt csalhatsz egy gyermek arcára! Nincs más dolgod, csak egyszerűen december 6-ára készíts egy mikulás csomagot, és rakd le egy padra, egy párkányra, bárhová, ahol egy kisgyermek megtalálhatja.
Fénylő ablakok nyílnak – Világító adventi kalendárium

Fénylő ablakok nyílnak – Világító adventi kalendárium

Élő adventi naptárrá változnak azok a települések, ahol a házak ablakait ünnepi fénybe és díszbe öltöztetik, számmal jelölve a napokat december elsejétől karácsonyig. A várakozás izgalma igazi közösségi élménnyé válik. Testi-lelki egészséget szolgáló program lehet ilyenkor az esti séta lakóhelyünk utcáin.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére