Jelenlegi hely

Megnyitotta kapuját a különleges mesevilágot idéző gödöllői Karácsonyház

A Karácsonyház 2023. október 20-án megnyitotta különleges karácsonyi díszbe öltözött mesevilágát a látogatók előtt, ahol kicsik és nagyok egy varázslatos kiállításon, adventi vásáron hangolódhatunk a karácsonyra.

A Karácsonyház előtt mesevilágot idéző mini kültéri forgatag, körhinta és karácsonyi finomságok várnak érkezéskor.

300 négyzetméteren 9 szobában megannyi, különböző színekbe feldíszített karácsonyfák, koszorúk, csillogó üveggömbök, csengettyűk, zenélő, forgó díszek, kisvonatok, Diótörők, angyalkák, karácsonyi faluk, hógömbök, mézeskalács házikók mesebeli karácsonyi hangulata vezet egyik szobából a másikba minket.

Az Északi-sarkon útjelzők, Mikulás, manók, jegesmedvék, a rénszarvasoknak Pata Szalon és Agancs polírozó műhely, csoda mesevilág van felépítve.

Hangolódhatunk az adventre, karácsonyra, dekorációs ötleteket gyűjthetünk, vásárolhatunk a Karácsonyházban. A gyerekeknek adventi hétvégeken Karácsonyváró hétvégi programokkal készülnek, amit mindig az adott héten Facebook oldalukon hirdetnek meg.

December 6-hoz legközelebb eső hétvégén a Mikulás is ellátogat a Karácsonyházba, több izgalmas programmal is készülnek a gyerekeknek.

A Karácsonyház ingyenesen látogatható. Fotózhatunk is, kiposztolhatjuk közösségi oldalainkon, ellenben a kereskedelmi célú fotózáshoz minden esetben előzetes egyeztetés és engedély szükséges.

Babakocsival és kerekesszékkel is jól bejárható, azonban érdemes lehet kevésbé forgalmas napot választani, mi hétköznap délelőtt voltunk.

A Karácsonyház címe: Gödöllő, Szabadság út 12.
A 3-as főút mellett, a kastéllyal szemközt található, a Várkapitányi lak műemléki épületében.

Nyitva tartása:
hétfőtől – szombatig: 9:00 – 18:00
vasárnap: 9:00 – 17:00

december 24-én: 9:00 – 12:00
december 25, 26-án zárva.

Parkolás:
A Karácsonyháztól 50 méterre lévő Művészetek Háza parkolójában lehet, ahol az első 1,5 óra parkolás díja 20 Ft, utána 440,- Ft/óra a parkolás díja. Szombat du. és vasárnap ingyenes.

Forrás, fényképek és további információ ITT és ITT 

- Monorimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Szabad-e büntetni a gyereket?

Szabad-e büntetni a gyereket?

Arra a kérdésre, hogy „Szabad-e büntetni a gyereket?”, a családok többségében a szülők egyenes választ adnak, de ezek három csoportba sorolhatók. Nem is maradunk meg a három jellemző válasznál, hanem inkább megnézzük, mit okoz a büntetés, és mennyire éri el a célját. - Novák Ferenc nevelési tanácsadó írása.
Miért hazudik a gyerek?

Miért hazudik a gyerek?

Bizonyára találkoztál már olyan szülővel, aki meglepődve tette fel a kérdést: Miért hazudik ez a gyerek? Amikor ezt kérdezik, akkor ezzel arra célozgatnak, hogy valami baj van a gyerekkel. Van különbség aközött, hogy néha füllent a gyerek vagy ha állandóan hazudozik, de ezek alapja hasonló. - Novák Ferenc nevelési tanácsadó írása.
Jöhet néhány adventi koszorú inspirációnak?

Jöhet néhány adventi koszorú inspirációnak?

Még nem tudtál választani, idén milyen stílusban legyen az adventi dekoráció? Nézd meg ajánlónkat, biztos gyorsan megjön az ihleted!
Hangold karácsonyira az ajtódat is!

Hangold karácsonyira az ajtódat is!

Adventi ajtóra, ablakra való ünnepi dekorációkhoz hoztunk rengeteg inspirációt a klasszikustól a rendhagyóig. Karácsonyi trendkalauzunk az ajtódíszekből, kopogtatókból nyújt alapos válogatást. Sőt, akasztókból is készültünk!

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére