Jelenlegi hely

Tévézz okosan! - Tudatos televíziós tartalomválasztást segítő honlap

A weboldal segítséget szeretne nyújtani a felnőtteknek és a gyerekeknek abban, hogy eligazodjanak a tengernyi televíziós műsor között, és a tévét arra használják, amire való: a világról, a tudományról, a kultúráról információkat adó médiumként.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) szakmai főtámogatóként állt a Magyar Kábelkommunikációs Szövetség (MKSZ) által kezdeményezett Tévézz okosan! program megvalósítása és a hozzá tartozó oldal, a www.tevezzokosan.hu beindítása mellé.

A két szervezet közös célja a fiatalok médiatudatosságának, médiaértés-készségének fejlesztése. Ehhez nyújt segítséget, illetve a fiatalok médiafogyasztásának fejlesztéséhez biztosít támogatást a Tévézz okosan! társadalmi kampány új internetes oldala, a www.tevezzokosan.hu.

A honlap a legfogékonyabb korosztály, a fiatalok számára szolgál virtuális útjelzőül abban a labirintusban, amelyet a sok száz tévécsatorna napi több ezer válaszható programja jelent.

A weboldal nemcsak a fiatalokat, hanem a szülőket is támogatni szeretné abban, hogy eligazodjanak a csatornák programkavalkádjában, hogy kiválaszthassák a gyermekek számára legértékesebb médiatartalmakat.

 

A Tévézz okosan! Netezz okosan! küldetése

A televízió napjainkra szinte családtaggá vált – olykor szidjuk, olykor dicsérjük, egy biztos: létezni már aligha tudnánk nélküle. Talán még a gyermekeinket is rábízhatjuk. Vagy mégsem? Hisz ez is – mint a technika annyi más vívmánya – nem önmagában jó vagy rossz. Attól függ, hogyan használjuk. Miért ne használhatnánk hát okosan? Nem elég leültetni a gyereket a tévé elé, de konkrét műsorokat is ajánlani kellene neki.

 

Miért jó Önnek és gyermekének?

  • Mert segítségével könnyen eligazodhat az óriási csatornakínálatban: napi és heti bontásban megtalálja a gyerek számára biztonsággal nézhető, erőszakmentes, érdekes csatornákat, az igazán értékes, színvonalas műsorokat,

  • mert a tananyaghoz kapcsolódó különleges ismeretterjesztő műsorok ajánlásával a tanulásban is segít gyermekének,

  • mert aktivizálja a gyereket: az újdonság erejével ható, megragadó műsorok új ismeretek megszerzésére ösztönzik, s felmerülő kérdései az adott szakterületen további búvárkodásra serkentik,

  • mert a honlap interaktív játékai is újabb ismeretekkel gyarapítják – játsszanak velünk!   

  • mert a tévéműsorokon kívül további nézni- és olvasnivalót, színházi előadásokat, szabadidős programokat is ajánl – az egész családnak,   

  • mert nem csupán a tévézésben, az internetezésben is hasznos kalauz: segít gyermekének eligazodni az internet világában, hogy megtanulja a „netikettet” s elkerülje a világhálón rá leselkedő veszélyeket.  

  • Hírlevele naprakész tájékoztatást ad a különösen fontos, aktuális eseményekről.   

  • Ha pedig Ön bizonytalan abban, mikor, mennyit tévézhet a gyerek, ha kételyei vannak, mit nézhet meg, ha tudni szeretné, hogyan hatnak a kicsikre a nem gyereknek való tartalmak, s mely műsoroknál van szükség arra, hogy együtt üljenek a képernyő elé, a felnőtteknek szóló oldalon választ kap kérdéseire.   

  • S ha biztos akar lenni abban, hogy gyermeke semmiképpen ne találkozzon kiskorúakat érintő káros tartalmakkal, itt azt is megtalálja, hogyan működik az ilyen műsorokhoz való hozzáférést megakadályozó gyerekzár. 

  • Ha pedig értesülni szeretne a tévézéshez kapcsolódó technikai újdonságokról, ha tudni szeretné, mit takar egy-egy újonnan felbukkant ismeretlen kifejezés, a weboldal ebben is hasznos kalauz lehet.

 

www.tevezzokosan.hu
Hogy mindenki jól válasszon…

Forrás: nmhh.hu

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Már látogatható a Vörsi Betlehem

Idén újra látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 72. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.
„Hagyj el egy mikulás csomagot” és csalj mosolyt egy kisgyermek arcára

„Hagyj el egy mikulás csomagot” és csalj mosolyt egy kisgyermek arcára

Ha felerősödik a vágy, hogy segíts másokon, akkor itt egy remek lehetőség, amivel bizony nagy mosolyt csalhatsz egy gyermek arcára! Nincs más dolgod, csak egyszerűen december 6-ára készíts egy mikulás csomagot, és rakd le egy padra, egy párkányra, bárhová, ahol egy kisgyermek megtalálhatja.
Fénylő ablakok nyílnak – Világító adventi kalendárium

Fénylő ablakok nyílnak – Világító adventi kalendárium

Élő adventi naptárrá változnak azok a települések, ahol a házak ablakait ünnepi fénybe és díszbe öltöztetik, számmal jelölve a napokat december elsejétől karácsonyig. A várakozás izgalma igazi közösségi élménnyé válik. Testi-lelki egészséget szolgáló program lehet ilyenkor az esti séta lakóhelyünk utcáin.
Sorozatfüggő, gasztromán, kirakós vagy kitalálós... adventi kalendárium ötletek

Sorozatfüggő, gasztromán, kirakós vagy kitalálós... adventi kalendárium ötletek

Avagy last minute adventi kalendáriumok. Míg határidők léteznek, a last minute kifejezés örök szóhasználatban marad. Percek alatt kell megoldanunk 24 egyformát és a belevalókat. Hidd el, nem olyan nagy ördöngősség, már ha van inspiráció.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére