Jelenlegi hely

Babakelengye ősszel érkező babáknak

Hogyan állítsuk össze a szükséges csomagot?

A várandós kismamák terhességük kilenc hónapja alatt (is) rengeteg új feladattal és kihívással találkoznak, melyek egyike az érkező apróság kelengyéjének összeállítása. Való igaz, ez az örömteli feladatok közé tartozik, hiszen az imádnivaló gyerekruhák között válogatni és tervezgetni maga a boldogság. Fontos viszont figyelni arra is, hogy ne vásároljuk túl magunkat, hiszen a kisbabák hihetetlenül gyorsan nőnek, ráadásul várhatóan az ismerősöktől, a családtól is érkeznek majd szeretetcsomagok. Ha netán arra eszmélünk, hogy valamilyen kiegészítő hiányzik, az Alza virtuális polcain biztosan megtaláljuk majd!

Ápolás

Eleinte – szavak nélkül – különösen nehéz lesz megérteni, hogy mi a baj, mit szeretne a baba. Éppen ezért legyen a háztartásban lázmérő, orrszívó, babáknak szánt olló, hajkefe, fültisztító és vatta. A fürdetéshez szükséges a kis kád, az aljába csúszásgátló, ami lehet akár textilpelenka is, ha kerülnénk a műanyagot – ne hagyjuk ki, ez később nagy segítséget nyújt majd! Szükségünk lesz fürdetőre, popsikrémre, pelenkára (újszülötteknek szánt méret, illetve néhány textilpelenka) és törlőkendőre is. Nem hiányozhat a fürdőlepedő,a víz hőmérsékletének méréséhez pedig célszerűagy hőmérőt beszerezni.

Ruhák

Szükségünk lesz néhány body-ra, rugdalózókra, rövid- és hosszúujjú felsőkre. A hidegebb időjárás megköveteli, hogy legyen néhány pulcsi, kardigán, harisnya és vastagabb (a vékonyak mellett) zokni is otthon. A babakocsihoz overál, külön cipő és kocsikabát, illetve néhány eltérő vastagságú sapka is elkél. Mindig egy réteggel több ruhát viseljen a baba, mint amennyit mi az időjárás függvényében felnőttként viselnénk.

Szoba

Természetesen szükség lesz egy kiságyra, abban egy matraccal, amire néhány lepedő, illetve különböző vastagságú (legalább kétféle) takaró is kell majd.

Mire lesz még szükség?

Ha a családnak van autója, autós ülés is kell a babának. Nem mindenkinek igénye, de a kismamáknak szánt kiegészítők, mint amilyen a mellbimbóvédő, néha komoly kellemetlenségektől kímélnek meg.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Balesetbiztosítás a szünetekben is jár minden gyereknek! Tudod, hol kell igényelni?

Balesetbiztosítás a szünetekben is jár a gyerekeknek - avagy mi, mennyi, és hol kell igényelni

Jó ha tudjátok, hogy a tavaszi, nyári és az őszi szünetre is jár az ingyenes állami gyermek- és ifjúsági baleset-biztosítás a gyermekeknek, persze ne legyen rá szükség, de ha mégis, akkor mutatjuk, miért mennyit fizetnek és hogy kell igényelni. 
Annyi mindent el akarok még mondani, és annyi mindent át akarok még élni veled.- levél a lányomnak

Annyi mindent el akarok még mondani, és annyi mindent át akarok még élni veled - levél a lányomnak

A lánygyermekek világnapja margójára...Csak bámultam és gyönyörködtem benned mikor megszülettél, olyan tiszta, olyan nemes és olyan örökkévaló érzés volt. De aztán lement a nap, és mikor felébredtem máris kiskamasz lett belőled. Hová lett az idő, mikor gyorsult fel ennyire? Az édes magabiztos kisdedből lassan egy öntudatos, gátlásos, gyönyörű nagylány lesz.
Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Dubánci, avagy Petr Vaclavek MakkMarcijai, a háromgyermekes prágai apuka zseniális szüleményei.
Rajzpályázat Én és az állatok címmel

Rajzpályázat Én és az állatok címmel

A Debreceni Állatkert több mint 17 hektáron szolgál a környezeti nevelés színteréül és biztosít lehetőséget a tantervhez illeszkedő vagy tanórán kívüli foglalkozások megtartására. Az Állatok Világhete alkalmából rajzpályázatot hirdetett.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére