Jelenlegi hely

Babakelengye ősszel érkező babáknak

Hogyan állítsuk össze a szükséges csomagot?

A várandós kismamák terhességük kilenc hónapja alatt (is) rengeteg új feladattal és kihívással találkoznak, melyek egyike az érkező apróság kelengyéjének összeállítása. Való igaz, ez az örömteli feladatok közé tartozik, hiszen az imádnivaló gyerekruhák között válogatni és tervezgetni maga a boldogság. Fontos viszont figyelni arra is, hogy ne vásároljuk túl magunkat, hiszen a kisbabák hihetetlenül gyorsan nőnek, ráadásul várhatóan az ismerősöktől, a családtól is érkeznek majd szeretetcsomagok. Ha netán arra eszmélünk, hogy valamilyen kiegészítő hiányzik, az Alza virtuális polcain biztosan megtaláljuk majd!

Ápolás

Eleinte – szavak nélkül – különösen nehéz lesz megérteni, hogy mi a baj, mit szeretne a baba. Éppen ezért legyen a háztartásban lázmérő, orrszívó, babáknak szánt olló, hajkefe, fültisztító és vatta. A fürdetéshez szükséges a kis kád, az aljába csúszásgátló, ami lehet akár textilpelenka is, ha kerülnénk a műanyagot – ne hagyjuk ki, ez később nagy segítséget nyújt majd! Szükségünk lesz fürdetőre, popsikrémre, pelenkára (újszülötteknek szánt méret, illetve néhány textilpelenka) és törlőkendőre is. Nem hiányozhat a fürdőlepedő,a víz hőmérsékletének méréséhez pedig célszerűagy hőmérőt beszerezni.

Ruhák

Szükségünk lesz néhány body-ra, rugdalózókra, rövid- és hosszúujjú felsőkre. A hidegebb időjárás megköveteli, hogy legyen néhány pulcsi, kardigán, harisnya és vastagabb (a vékonyak mellett) zokni is otthon. A babakocsihoz overál, külön cipő és kocsikabát, illetve néhány eltérő vastagságú sapka is elkél. Mindig egy réteggel több ruhát viseljen a baba, mint amennyit mi az időjárás függvényében felnőttként viselnénk.

Szoba

Természetesen szükség lesz egy kiságyra, abban egy matraccal, amire néhány lepedő, illetve különböző vastagságú (legalább kétféle) takaró is kell majd.

Mire lesz még szükség?

Ha a családnak van autója, autós ülés is kell a babának. Nem mindenkinek igénye, de a kismamáknak szánt kiegészítők, mint amilyen a mellbimbóvédő, néha komoly kellemetlenségektől kímélnek meg.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hogyan meséljünk a kamaszoknak? Létezik közös pont a szuperhősök és a mitológia között?

Hogyan meséljünk a kamaszoknak? Létezik közös pont a szuperhősök és a mitológia között?

Kamaszoknak mesélni? Kell nekik egyáltalán a mese? És a felnőtteknek? Zalka Csenge Virággal beszélgettünk a mesélés titkairól. Csenge maga is egy tüneményes mesélő. Főállásban mesevilág uralkodónője, mellékállásban pedig A MESEVILÁG nagykövete.
Csók, puszi a gyerek előtt, avagy mennyire illik kimutatni az érzelmeinket a csemetéink előtt

Csók, puszi a gyerek előtt, avagy mennyire illik kimutatni az érzelmeinket a csemetéink előtt

A napokban belefutottam egy anyukák között zajló beszélgetésbe mely igazán megosztotta a társaságot.  Arról diskuráltak a játszótéren ücsörögve, hogy vajon mennyire illik/kell/szabad kimutatni az érzelmeinket a gyerekek előtt. Nagyon érdekes meglátásokat hallottam, melyeket most szeretnék veletek is megosztani. Sőt, kíváncsian várom véleményeteket a témában. – Ihász Anita párkapcsolati tréner írása.
A környezetszennyezés hatással lehet a gyermek nemére?

A környezetszennyezés hatással lehet a gyermek nemére?

Ólom, higany, króm.. nem csak a kémiaóráinkon szereplő elemek. Nap mint nap kapcsolatba kerülünk velük, krómozott eszközök és aluminium edények állnak a konyhákban, ólom van a nem étkezési célokra szánt kerámiamázakban... soroljam?
Ezeken a képeken röhög az internet - a legjobb iskolakezdős mémek 2022-ben

Ezeken a képeken röhög az internet - a legjobb iskolakezdős mémek 2022-ben

Akárhogy nézzük, hosszú volt az a 72 nap nyári szünet.  Biztos lehetsz benne, nem Te vagy az egyedüli, aki csemetéje minden imádata mellett ne érezne időnként így. A sulikezdés okozta féktelen örömképekkel szeretnénk erőt adni a szünet utolsó napjaira.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére