Jelenlegi hely

Babakelengye ősszel érkező babáknak

Hogyan állítsuk össze a szükséges csomagot?

A várandós kismamák terhességük kilenc hónapja alatt (is) rengeteg új feladattal és kihívással találkoznak, melyek egyike az érkező apróság kelengyéjének összeállítása. Való igaz, ez az örömteli feladatok közé tartozik, hiszen az imádnivaló gyerekruhák között válogatni és tervezgetni maga a boldogság. Fontos viszont figyelni arra is, hogy ne vásároljuk túl magunkat, hiszen a kisbabák hihetetlenül gyorsan nőnek, ráadásul várhatóan az ismerősöktől, a családtól is érkeznek majd szeretetcsomagok. Ha netán arra eszmélünk, hogy valamilyen kiegészítő hiányzik, az Alza virtuális polcain biztosan megtaláljuk majd!

Ápolás

Eleinte – szavak nélkül – különösen nehéz lesz megérteni, hogy mi a baj, mit szeretne a baba. Éppen ezért legyen a háztartásban lázmérő, orrszívó, babáknak szánt olló, hajkefe, fültisztító és vatta. A fürdetéshez szükséges a kis kád, az aljába csúszásgátló, ami lehet akár textilpelenka is, ha kerülnénk a műanyagot – ne hagyjuk ki, ez később nagy segítséget nyújt majd! Szükségünk lesz fürdetőre, popsikrémre, pelenkára (újszülötteknek szánt méret, illetve néhány textilpelenka) és törlőkendőre is. Nem hiányozhat a fürdőlepedő,a víz hőmérsékletének méréséhez pedig célszerűagy hőmérőt beszerezni.

Ruhák

Szükségünk lesz néhány body-ra, rugdalózókra, rövid- és hosszúujjú felsőkre. A hidegebb időjárás megköveteli, hogy legyen néhány pulcsi, kardigán, harisnya és vastagabb (a vékonyak mellett) zokni is otthon. A babakocsihoz overál, külön cipő és kocsikabát, illetve néhány eltérő vastagságú sapka is elkél. Mindig egy réteggel több ruhát viseljen a baba, mint amennyit mi az időjárás függvényében felnőttként viselnénk.

Szoba

Természetesen szükség lesz egy kiságyra, abban egy matraccal, amire néhány lepedő, illetve különböző vastagságú (legalább kétféle) takaró is kell majd.

Mire lesz még szükség?

Ha a családnak van autója, autós ülés is kell a babának. Nem mindenkinek igénye, de a kismamáknak szánt kiegészítők, mint amilyen a mellbimbóvédő, néha komoly kellemetlenségektől kímélnek meg.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Élménypedagógia szülőknek, kismamáknak

Élménypedagógia szülőknek, kismamáknak

A tapasztalati oktatással a gyerekek olyan értékes életvezetési készségekre is szert tesznek, mint a problémamegoldás, a kritikus gondolkodás és a kommunikációs készségek - ezek mind elengedhetetlenek a felnőttkori sikerhez. Mindezek miatt rendkívül hasznos lehet a szülők számára, ha megismerkednek a tapasztalati oktatással, hogy segíthessenek gyermekeiknek a legtöbbet kihozni ebből az erőteljes tanulási módszerből.
Autizmus a hétköznapokban

Autizmus a hétköznapokban

Az autizmus egy egész életen át tartó idegrendszeri fejlődési zavar. Jellegzetes viselkedési mintázatait tekintve leginkább a kommunikáció, beleértve a szociális interakciókat érintő kommunikáció problémái és a viselkedésben megjelenő rugalmatlanság jellemzik.
Mit tudnak a mesék az anyákról?

Mit tudnak a mesék az anyákról?

Miben rejlik a mesék szavahihetősége? Miért kell meghalnia a mesebeli jó anyáknak? Mi a mostohák szerepe a gyermek és anyafejlődésben? - Jakab Csilla coach és meseterapeuta írása.
Az anyaság határai – hol kezdődök én?

Az anyaság határai – hol kezdődök én?

Volt egy komoly szembesülés az életemben nem is olyan régen, amikor a kiégésről készültem előadást tartani.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére