Jelenlegi hely

Én is tökéletes anya voltam addig, amíg meg nem született az első gyerekem…

Minden nap jön egy újabb és újabb recept arra, hogy hogyan legyünk tökéletes anyák, hogy legyünk tökéletes feleségek, hogy legyünk tökéletes nők.  Bizony, nem csak úgy, hogy, csináljuk egy hajszálnyival jobban, hanem úgy, hogy legyünk tökéletesek! Minden egyes ilyen Facebook poszt elolvasása után úgy kellene érzem, hogy egyre kisebb vagyok. 

Én, akinek a tegnapi ebédje este 8-ra készült el, én, akinek a férje magának is el tudja készíteni a szendvicsét, és én, aki bizony sokszor a gyerekek mellett is odaül a géphez.

Ha csak 1 gyereket vállalsz, önző vagy, mert kell neki a testvér, ha sok gyereket szeretnél, akkor meg nem normális, tuti idegbeteg leszel vagy csóró.

Ha nem eszel terhes vitamint, a gyereked beteg lesz, ha nincs fogadott orvosod, akkor tuti kinyírnak a szülőszobán. De ha van fogadott orvosod, akkor miért nincs saját szülésznőd? De ha még egy dúlát is odaállítasz, akkor te mekkora sznob vagy, még a szülést sem bírod ki.

Ha császárral szülsz, akkor nem is lettél igazából anya, ha hordozod a gyereket, akkor hippi vagy, ha nem szoptatod, akkor megint csak nem is vagy igazi anya, ha igény szerint szoptatod, akkor meg elkapatod azt a gyereket. Ha üveges bébiétellel eteted, akkor milyen anya vagy te, hogy még főzni is lusta vagy?

Ha otthon maradsz vele gyesen, akkor, de jó neked eltart az urad, ha beadod bölcsibe, akkor meg hálátlan vagy, minek szültél, ha még vigyázni is lusta vagy rá.

Ha nem járatod különórára már oviban, akkor milyen anya vagy, hogy nem gondolsz a jövőjére, ha járatod, akkor meg túlterheled azt a szegény picit. Ha a faluban nem hordod el a suliba, hanem egyedül megy, akkor milyen anya vagy nem félted a gyereked? Ha kocsival hordod a suliba, akkor meg egy szerencsétlent nevelsz.  

Ha befogod a munkába, milyen anya vagy, a gyerekkel takaríttatsz? Ha nem fogod be, akkor meg egy semmire kellőt nevelsz. Ha rumlis a lakásod, milyen anya vagy, hogy nincs időd összepakolni, ha mindig rend van, akkor tuti, hogy nem játszol eleget a gyerekkel.

Ha kitűnő a gyereked, akkor szégyellned illik magad, ha nem kitűnő, akkor meg azért, mert nem fizeted neki a magántanárt. Ha a legjobb suliba járatod, akkor miért nyírod ki versenyistállóba, ha gyengébe íratod, akkor meg, hát szegény gyerek csak erre képes. Ha kiabálsz a gyerekkel, gyalázatos anya vagy, ha nem szólsz rá, akkor meg még nevelni sem tudod.

Soroljam még? Magadra ismersz?

Te anya, aki olvasod, hányszor kaptad már meg, hogy nem vagy elég jó a szerepedre? Mikor vesszük észre, hogy nem kell tökéletes anyának lenni? Mikor veszi észre a világ, hogy nem kéne üzletszerű bűntudatba kergetni minket?

Igen, bizony mi tökéletlen anyák, néha van, hogy kiabálunk, néha van, hogy ebéd előtt adunk csokit, van, hogy zsaroljuk a gyereket, ha nem eszed meg... Van, hogy kiborulunk előttük és azt mondjuk, kidobom az összes játékod, van, hogy meghozunk egy szabályt, majd abban a pillanatban már felül is írjuk, és bizony este van, hogy nem olvasunk, mert elfáradunk, de egy biztos: MI a tökéletlen anyák sem fekszünk le úgy, hogy nem adunk gyerekeiknek egy jó éjt puszit!

Tudjátok, hogy tartja a mondás: Én is tökéletes anya voltam addig, amíg meg nem született az első gyerekem…

Makai Mariann - Kecskemétimami

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Nem akar több gyereket? Akkor "kikapjuk"!

Nem akar több gyereket? Akkor "kikapjuk"!

Már négy éve nem lenne méhem, ha a nőgyógyászom lesújtó mondatai után nem találok rá véletlenül az inteneten a mióma embolizáció lehetőségére.
Min múlik gyermeked sikere?

Min múlik gyermeked sikere?

Saját magunkról alkotott hiedelmeink befolyásolják a személyiségünkről alkotott képünket, illetve, hogy mit akarunk és mit tudunk elérni az életünkben. Gondolkodásmódunk hatással van teljesítményünkre, motiváltságunkra. Sokan azt gondolják, hogy a tehetség, az intelligencia alapvetően garantálja a sikert. Bizonyosan nagy hatása van, de csak ezen múlhat, hogy ki mire viszi az életben?
A jó szó öröme

A jó szó öröme

Hiánycikk. Semmibe sem kerül, mégis nagyon sokat ér. Nélküle nehezen lehetne túlélni a hétköznapokat.
Tippek, hogyan legyen élményekkel teli már az utazás is vonattal, ha gyerekkel indultok el

Tippek, hogyan legyen élményekkel teli már az utazás is vonattal, ha gyerekkel indultok el

Évek óta vonattal megyünk nyaralni. Először csak kettesben a férjemmel, majd csatlakozott a fiúnk 12 éve, 7 éve a lányunk is. Ehhez hoztam jól bevált „praktikákat”, hogy stressz helyett valóban élményekkel legyen teli már az utazás is.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére