Jelenlegi hely

Egy 4 éves kislány és édesapja gyengéd szerelme...

Ez a fránya ödipális korszak szinte egyszerre jelentkezik családunkban a két középső gyermekünknél, akik bár nem ikrek, igen csekély a korkülönbség közöttük. Egyikük kislány, másikuk kisfiú, így a férjemmel mindkettőnkre jut egy-egy szerelmes csimota.

Ez az időszak sokszor nehéz helyzeteket teremt, ugyanakkor igazán mulatságos is tud lenni.

Meglátásom szerint, a fiúk nem bonyolítják túl a dolgot. Az én kis hősöm például biztosított róla, hogy mindig számíthatok rá, ha esetleg sárkánytámadás áldozata lennék. Kérdésemre pedig, hogy mit is szeret anyában, nem is kezd mindenféle szerethető és sokrétű jó tulajdonságaimon gondolkodni. Ő azt szereti bennem, hogy én szeretem őt. Slussz-passz.

Arra pedig, hogy elvennéd-e anyát feleségül, egyenesen kiröhögött. Ő nem választ öregek közül, meg egyébként is elköltözik majd innen egyszer. Lesz őneki saját háza, saját kecskéje (tudnánk adni esetleg kecskét??? ) és felesége, aki pont jó lesz arra, hogy az ő kecskéit megfejje. Ennyi. A többit meg dolgozzam fel, ahogyan akarom.

A lányok érzelmei énnél sokkal kuszábbak és összetettebbek.

Epekedő vágy, zabolátlan érzelmek, fájdalom, öröm, csalódás, ismerős szavak, igaz hölgyeim? (Én például a mai napig ki nem állhatom, ha a férjem az angol tudását firtatja nekem, mert pontosan tudom, hogy egy jó csaj volt az angoltanára. Bár sosem léteztünk egy időben és térben, én mégis nagyon féltékeny vagyok minden egyes angol szóra, amit a száján kiejt.)

Szóval az én 4 éves kislányom őszinte rajongással szerelmes az édesapjába, ahogy ő hívja: APÓM-ba.

Csak Apóm fürdetheti, Apóm segítheti lábára a cipőcskét, Apómat hívja éjjel ébredve és azt vacsorázik, csakis azt, amit Apóm is eszik, legyen az akár gyulai kolbász. Felkel inkább hajnalban, hogy kimehessen Apómmal megfejni a kecskéket, és ha Apóm nem teljesen lelkes a reggeli ruhapróba eredményétől, akkor bizony újratervezés van. Engem persze hol gyűlöl, hol szeret, miközben mardossa a bűntudat. Én igyekszem türelemmel és barátsággal átsegíteni őt a nehezén, Apóm pedig próbálja a józanész határain belül viszonozni a kislány szerelmét.

Lelkesen kötögeti be a hercegnőruha megszámlálhatatlan masniját. Hajbalzsamoz és hajat szárít. Gyengéden cserél pisis pizsamát az éjszaka közepén, és pofátlanul itthagy engem a hitvesi ágyban, ha szólítja a főnökasszony. Vacsorájának legfinomabb és leghúsosabb darabkáit rabszolgaként pakolja át a kislány tányérjába, de szerelmük természetesen nem teljesedhet be, ez az élet rendje.

Tegnap délután megkérdeztem a kislányomat, van-e kedve kisétálni Apóm elé? Ahogy befordul az utcába, már találkozhatunk is vele, ez különösen nagy boldogsággal töltötte el. Útközben kitalálta, hogy szed egy csokor vadvirágot az ő rég nem látott hercegének. Szedegettük a gazokat serényen, amikor hirtelen elkomorodott az arca, keze megállt a virágok tépkedésében. Aggódva kérdeztem, mi a baj? A válasz a következő volt:

- Hiába minden…. Én szedem itt neki a virágcsokrot, és a végén úgyis téged csókol majd meg!

Anyinga - Kecskemétimami

Olvasnál még?

A KOTLÓS… a barátnőm igazi tyúkanyó, vagy kufircoló gépezet?

A KOTLÓS… a barátnőm igazi tyúkanyó, vagy kufircoló gépezet?

Jó pár éve már annak, hogy a belvárosi, 10. emeleti életünket vidéki létformára cseréltük. Akkor még ’csak’ 3 gyerekkel. A legnagyobb akkor volt 9 éves, a középső két és fél, a kicsi pedig éppen elmúlt egy, még járni sem tudott. Családunk legszebb meséi azonban mégis itt kezdtek el megszületni, méghozzá egy kotlóssal.

 

Az anya 50 árnyalata, avagy hogy lesz egy császárból pillanatok alatt egy szottyant alkoholista? Nevetésre felkészülni!

Az anya 50 árnyalata, avagy hogy lesz egy császárból pillanatok alatt egy szottyant alkoholista? Nevetésre felkészülni!

Sokszor szembesülök azzal, hogy a távolabbi ismerőseink azt gondolják, hogy a mi életünk valami rózsaszínű felhőben úszó marcipán illatú szirupos gyönyörűség, pedig ez nagyon nincs így.

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

A humor és a nevetés nemcsak jól esik, de egészséges is!

A humor és a nevetés nemcsak jól esik, de egészséges is!

Május első vasárnapja Anyák napja mellett a nevetés világnapja is. Egy szívből jövő nevetés jót tesz az egész testnek és léleknek. Nem csupán a stresszt csökkenti vagy az immunrendszert erősíti, hanem segít megelőzni a depressziót és javítja az önértékelést is.
Munkások vagy a munka ünnepe? Mióta ünnepeljük május 1-ét Magyarországon?

Munkások vagy a munka ünnepe? Mióta ünnepeljük május 1-ét Magyarországon?

Itthon május elsejéről először 1890-ben emlékeztek meg, az első felvonulást a Városligetben tartották. De miért május 1-én ünneplünk?
Május első vasárnapja: a nevetés világnapja is

Május első vasárnapja: a nevetés világnapja is

Tudtad, hogy május első vasárnapja a nevetés világnapja is? És azt, hogy először 1998-ban Indiában egy úgynevezett nevető klubban tartották meg?
Anyai küldetések – te melyik film műfajába illessz be?

Anyai küldetések – te melyik film műfajába illessz be?

Egy kisgyermekes anya napja egy akciófilmbe illő kihívások sorozata: reggeltől estig pelenkacsaták, katasztrófaelhárító műveletek, békítő bírák testületi ülései és mentőexpedíciók sokasága a játszótéren. Sok sírással, bizonytalansággal, puszival és öleléssel.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére