Jelenlegi hely

Járd be az országot egy óra alatt! - 3+1 Mini Magyarország

Szívesen bejárnád országunkat egy óra alatt? Igazán különleges kirándulási célpontokat találtunk, melyekben megismerhetitek az ország nevezetességeit, a történelmünk építészeti szimbólumait, Magyarország kicsinyített mását, mindezeket élethű makettek segítségével. Remek szórakozást ígérve az egész családnak, akár védettségi igazolvány nélkül is! Gyere utazzunk kicsit térben és időben, ismerj meg 3+1 Mini Magyarországot:

Mini Magyarország - Szarvas

Interaktív makettpark az ország legnagyobb arborétumában, a Szarvasi Aborétumban. Soha nem látott perspektívából ismerhetjük meg Magyarország történelmi jelentőségű épületeinek, hajóinak, vonatainak minden apró részletében kidolgozott kicsinyített másait.


Forrás

A park óriási területen, két hektáron található, közel száz makettet csodálhatunk meg itt. Az élményt fokozzák a mini Balatonon és Dunán ringatózó vitorlások, gőzhajók is. A mini alagutakon, hidakon, viaduktokon átkelő vasútmakettek, melyek hazánk leghosszabb szabadtéri vasútmakett pályáján robognak. 


Forrás

Lélegzetelállító látványt nyújtanak a rendkívül részletgazdagon kialakított kicsinyített épületmásolatok. Olyan építészeti mesterművek makettjeivel találkozhatunk itt, mint a Gyulai vár, a Szegedi Dóm, a Kaposvári Csíky Gergely Színház, a kecskeméti Cifrapalota, a pécsi Dzsámi, Hévízi Tófürdő, vagy a Tihanyi Apátság. A parkban helyet kaptak a Felvidék és Erdély nevezettességei is.


Forrás

A Mini Magyarországmakettpark és a Szarvasi Arborétum védettségi igazolvány nélkül is látogatható!

Nyitva tartás:
Minden nap 8:00-tól sötétedésig

Jegyárak

További információ és még rengeteg kép ITT!

Ezer Év Parkja Mórahalom - Kicsiben a legnagyobb!

Kéthektáros területen ismerhetjük meg a történelmi Magyarország építészeti remekeit, emlékeit miniatűrök formájában. Templomok, várak, paloták valamint kastélyok és műemlékek várnak élő közelségben a régi idők emlékeivel.


Forrás

Olyan nevezetességeket, épületeket, kastélyokat ismerhetünk meg testközelből, mint a Festetics Kastély, a Sárvári Vár, a Soproni Tűztorony, a Debreceni Református Kollégium, a Hortobágyi Kilenclyukú Híd, vagy a Visegrádi Fellegvár.


Forrás

Szolgáltatások

 • múzeumi szakvezetés
 • múzeumpedagógiai foglalkozások
 • digitális idegenvezetés
 • Nosztalgiafotó - korhű ruhákban!

A szabadtéri kiállítás védettségi igazolás nélkül is látogatható! (A beltéri, fogadóépületen belüli kiállítás jelenleg nem tekinthető meg.)

Nyitva tartás:
Minden nap: 10.00 – 18.00

Jegyinformációk

Forrás és további részletek

Mini-Magyarország Makettpark - Kisbér


Forrás

A makettpark kisbéri tó partján került kialakításra, mellyel különleges és érdekes látnivalót kínál a turistáknak.


Forrás

A parkban megcsodálhatjuk Magyarország legszebb és leghíresebb épületeit, tereit és szobrait. Felfedezhetjük olyan nevezetességek kicsinyített mását, mint a a jáki templom, a pécsi dzsámi, a tatabányai Turul emlékmű, a székesfehérvári országalma, a gödöllői Grassalkovich kastély, a Lánchíd, a Hősök tere, a veszprémi viadukt, az egri vár, az első balatoni gőzhajó és az aggteleki cseppkőbarlang.


Forrás

A kisbéri makettpark kizárólag védettségi igazolvánnyal látogatható! Részletek itt.

Nyitva tartás:
Hétfő-Vasárnap 9.00-17.00

Jegyinformáció és további részletek

Magyartkert - Jakabszállás

Ez a különleges hely picit kilóg a fent felsorolt sorból, ugyanis itt nem épületmásolatokat láthatunk. Itt található az ország legnagyobb, épített botanikus kertje, Magyarország méretarányos, kicsinyített víz- és domborzati térképe, mely 93.000 négyzetméteren terül el.


Forrás

A kertben 1 méter 1 kilométernek felel meg, a folyókban ugyanúgy folyik a víz, mint a valóságban. Egy szökkenéssel átugorhatjuk a Balatont, vagy pár perc alatt átjuhatunk az ország egyik végéből a másikba. Itt írtunk Magyarkertről bővebben.

A Dráván átkelve belépünk hazánkba és elindulunk a nyárfa kilátóhoz. Érdemes megmászni, közel 8 méter magasból gyönyörködni a tavakkal-folyókkal-hegyekkel, hatalmas alfölddel „díszített” országunkon. Nagykanizsát érintve eljutunk az aranyhalakkal teli Balatonhoz.


Forrás

Programok

 • Séta Magyarországon: Szakvezető végigkíséri a csoportot az országon, miközben számos érdekességgel ismerkedhetnek meg hazánk és a Magyarkert kapcsán.
 • Ismerd meg Magyarországot! - Szakvezető irányításával a csoportokat csapatokra osztjuk. Szakvezető megtanítja a csapatokat a tájoló használatára.
 • Séta a Csodaerdőben: Szakvezető vezetésével hazánk és az erdő biológiai ritkaságaival ismerkednek, némi környezetvédelemmel fűszerezve.
 • Környezetvédelmi tanösvény: Kialakított tanösvény segítségével ismerkednek a csoportok a környezetvédelem fontosságával, mindezt interaktív módon.
 • Biológiai tanösvény: Kialakított tanösvény segítségével ismerkednek a csoportok hazánk erdeiben honos növény és állatvilágával.
 • Séta a Nyugalom erdejében: A séta kapcsán bemutatjuk az ősborókást, biológiai érdekességeket és a "család fájánál" hangsúlyozzuk a család, az összetartás és szeretet fontosságát.
 • Puszta olimpia: Tréfás feladatok megoldása közepette, megtanítjuk a résztvevőket az ősi magyar játékra a bigére.
 • Kézműves foglalkozások
 • Lovaskocsizás
 • Vízi zorb: Hatalmas műanyag gömb belsejében, küzdve a gravitációval, száraz lábbal „közlekedhetnek” a vízen egész tavasztól őszig.
 • Domb zorb

Forrás

Védettségi igazolvány nélkül is látogatható!

Nyitva tartás:
MINDEN NAP: 10-18 óráig

Jegyárak és további információ

 

Elsner-Szentesi Mónika - KAPOSVÁRIMAMI

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Balesetbiztosítás a szünetekben is jár minden gyereknek! Tudod, hol kell igényelni?

Balesetbiztosítás a szünetekben is jár a gyerekeknek - avagy mi, mennyi, és hol kell igényelni

Jó ha tudjátok, hogy a tavaszi, nyári és az őszi szünetre is jár az ingyenes állami gyermek- és ifjúsági baleset-biztosítás a gyermekeknek, persze ne legyen rá szükség, de ha mégis, akkor mutatjuk, miért mennyit fizetnek és hogy kell igényelni. 
Annyi mindent el akarok még mondani, és annyi mindent át akarok még élni veled.- levél a lányomnak

Annyi mindent el akarok még mondani, és annyi mindent át akarok még élni veled - levél a lányomnak

A lánygyermekek világnapja margójára...Csak bámultam és gyönyörködtem benned mikor megszülettél, olyan tiszta, olyan nemes és olyan örökkévaló érzés volt. De aztán lement a nap, és mikor felébredtem máris kiskamasz lett belőled. Hová lett az idő, mikor gyorsult fel ennyire? Az édes magabiztos kisdedből lassan egy öntudatos, gátlásos, gyönyörű nagylány lesz.
Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Dubánci, avagy Petr Vaclavek MakkMarcijai, a háromgyermekes prágai apuka zseniális szüleményei.
Rajzpályázat Én és az állatok címmel

Rajzpályázat Én és az állatok címmel

A Debreceni Állatkert több mint 17 hektáron szolgál a környezeti nevelés színteréül és biztosít lehetőséget a tantervhez illeszkedő vagy tanórán kívüli foglalkozások megtartására. Az Állatok Világhete alkalmából rajzpályázatot hirdetett.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére