Jelenlegi hely

15 város várja az Európa-napra a családokat

Európa nap 15 városban május 1 - 14. között Békéscsabától Kaposvárig ingyenes gyermek- és családi programokkal.

Ingyenes programok, játékok, értékes nyeremények

Országszerte színes Európa-napi programokkal, nyereményjátékkal várja a családokat május 1. és május 14. között az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete, az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája és a Europe Direct tájékoztató hálózat.


 
Az Európa-nap története Robert Schuman 1950. május 9-én tett nyilatkozatáig nyúlik vissza. Az évfordulót az EU tagállamaiban Európa-napként, az európai béke és egység napjaként tartják számon. Az Európa-napokon Magyarország Európai Unióhoz történő csatlakozásának 18. évfordulójára is emlékezünk.
 
Az Európa-napok fő prioritásai az idei évben: az Ukrajnával való szolidaritás, az ifjúság európai éve, Zöld Európa és Digitális Európa. A jelenlegi válsághelyzetben rendezvényeinken hangsúlyosan jelenítjük meg az Európai Unió alapvető értékeit, a békét, az egységet és a szolidaritást, valamint az Ukrajnával való szolidaritásunkat is kifejezzük.
 
Az ingyenes gyermek- és családi programok mellett a rendezvényeken a Europe Direct irodák munkatársai tájékoztatást adnak az EU-val kapcsolatos más témákban is, legyen szó oktatásról, munkavállalásról, utazásról vagy az Unió céljairól.
 
A programot idén is kvízek, játékok színesítik. Az Európa-totót helyesen kitöltők között egy elektromos városi kerékpárt sorsolunk ki.

Az Európa-napi rendezvények helyszínei és időpontjai:

  • május 1., vasárnap – Békéscsaba (Széchenyi liget), Füzesabony (Városi Közpark)
  • május 6., péntek – Szombathely (Fő tér), Győr (volt Megyeháza előtti tér)
  • május 7., szombat – Szekszárd (Béla király tér), Kecskemét (Piaristák tere), Szolnok (Kossuth tér)
  • május 8., vasárnap – Somoskő (Várdomb), Budapest (Szabadság tér. Innen indul a Magyarország 18 éves EU-tagságát ünneplő, „18 év - 18 km” elnevezésű futóverseny is.)
  • május 9., hétfő – Debrecen (Jerikó utca - DSZC Beregszászi Pál Technikum előtti tér), Szeged (Ady tér  - SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ)
  • május 11., szerda – Miskolc (Városház tér)
  • május 12., csütörtök – Nyíregyháza (Szabadság tér)
  • május 13., péntek – Székesfehérvár (Halesz Sport Park - Budai út)
  • május 14., szombat - Kaposvár (Deseda tó, Fekete István Látogatóközpont)

További programokért klikk ide.

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

A debreceni Ünnepi Könyvhét valamint új könyvsorozatának első kötetének megjelenése miatt látogatott el Debrecenbe Kovács Attila avagy Holden Rose. Vele beszélgettünk gyerekekről, motívációról, és nem utolsó sorban kamaszoknak szóló 10 pluszos könyvéről, a Lapátos fickóról.
Ti ünneplitek még a pedagógusnapot?

Ugye ti is ünneplitek még a pedagógusnapot?

Idén 70 éve, pontosan 1952 június 7-e óta ünnepeljük Magyarországon június első vasárnapján a Pedagógusnapot. Belépünk az óvoda ajtaján és akár évtizedekig elkísérnek minket, velünk vannak, míg tanulunk. Sőt, sokszor tovább. Köszönjük!
Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Tapasztalatok szerint már az anyuka hasában lévő magzatnak is érdemes verseket olvasni. Az itt hallott ritmusokkal, később az adott korosztály számára készült könyvek segítségével akár másfél-két év előnyre is szert tehetnek a gyerekek az iskola első évére kortársaikhoz képest.
Nyáron is tanuljon a gyerek?

Nyáron is tanuljon a gyerek?

Buta kérdés, igaz? Hiszen iskolaidőben sem tanul! Titkos (és aljas de jó szándékkal vezérelt) szülői trükkök, praktikák az észrevétlen nyári tanuláshoz nem csak szülőknek.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére