Jelenlegi hely

Dreamgirls család

Beküldő lakhelye: Budapest

Pályázat tartalma: szöveges válasz az első két kérdésre

Mi okoz számodra legnagyobb örömöt a gyermekeiddel kapcsolatban?

Látni az örömüket, boldogságukat.

Számomra a legnagyobb öröm, hogy a gyermekeim a barátjuknak tekintenek. Boldoggá tesz, hogy a kislányom minden élményét megosztja velem, legyen az jó vagy rossz pillanat. Szeretem, hogy részese vagyok a táncos sikereinek és fontos számára, hogy mindig ott legyek, ha fontos eseményen vesz részt. Örülök, hogy a kamaszkor legmélyebb bugyraiba is éppen lemerülő fiam, néha előveszi kisbabás énjét és még mindig hozzám bújik.

Mi a legnehezebb számodra a gyermeknevelésben?

A testvérek közötti viták kezelése.

Sokszor érzem, hogy nincs eszközöm a konfliktusok kezelésre, a büntetés, veszekedés nem működik. Két okos, jófej, intelligens gyerek, mégis "vérre menő" vitáik vannak, amelyeket nehéz csitítani. Ráadásul a fiam kommunikációban is nagyon erős, nem könnyű vele felvenni a versenyt.

Miért szeretnél részt venni a szülői kommunikációs tréningen?

Bár kommunikációs szakot végeztem és jelenleg is ebben a szakmában dolgozom, de a gyerekekkel való párbeszéd egy nehéz műfaj, amelyhez szeretnék kapaszkodókat kapni, megismerni olyan technikákat, amelyek specializáltan a szülő-gyerek kapcsolatban alkalmazhatóak. Fontos lenne a két gyerek egymás közötti kommunikációjának támogatásához is segítséget kapni.

 

A feltöltött kép illusztráció, nem a pályázó saját képe.

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Szeptember az új január - őszi tippek az egészségéért

Szeptember az új január - őszi tippek az egészségéért

Sokan mondják, hogy szeptember az új január. A nyári lazulás után sokan motiváltabban érkeznek vissza az edzőtermekbe. Hogy a kezdeti lelkesedés pár hétnél tovább tartson, érdemes szakemberrel konzultálni és konrét célokat meghatározni.
Ki mondta, hogy az ősz unalmas legyen?

Ki mondta, hogy az ősz unalmas legyen?

Az ősz számos lehetőséget kínál, hogy a gyerekek számára izgalmassá és élvezetessé tegyük ezt az évszakot. Összegyűjtöttem néhány ötletet, amelyek segítenek felfedezni az ősz szépségeit és kihasználni az évszak sajátosságait a családi élmények során.
Végzetes mondatok a gyereknevelésben!

Végzetes mondatok a gyereknevelésben!

Vannak olyan végzetes mondatok, amit a szülők később megbánnak. Van pár ismétlődő dolog, amit ha gyakran mondunk gyerekeinknek, akkor azzal akár hosszú távon nehezítjük meg a gyerek és a magunk életét is.- Novák Ferenc pedagógiai viselkedéskutató​ írása.
Miért menjünk el szűrővizsgálatokra, ha nincsen semmi bajunk?

Miért menjünk el szűrővizsgálatokra, ha nincs semmi bajunk?

Azért, hogy ne is legyen! - Dr. Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus írása

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére